Здраве и красота

4 бързи начина да намалим напрежението

Ползвайте приятни аромати

07.07.2020г. / 06 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Според специалисти, колкото и да се опитваме да контролираме отрицателните емоции, това невинаги е възможно. Гневът, тъгата са важни чувства, които заслужават да бъдат изразени. Всекидневно сме изправени пред ситуации, които са тест за нашите емоции. Някои преминават покрай нас, докато други са в състояние да ни държат под напрежение часове наред.

Вижте 4 бързи начина да се справите с отрицателните емоции.

Дишайте дълбоко

Това е стар метод за противодействие на стреса. Според специалисти от университета в Станфорд, ефектът на диафрагменото дишане може да подобри нашето емоционално състояние. Обикновено ние дишаме гръдно. Бавното и дълбоко дишане ни помага да се чувстваме значително по-спокойни. И обратното – колкото по-активни и повърхностни вдишвания правим, толкова по-високо е нивото на възбуда и нервност.

6 храни, които елиминират стреса

Използвайте синята светлина

Синята светлина помага на хората да се отпуснат по-бързо след психосоциален стрес, смятат учени. Психосоциалният стрес е краткотраен нервен шок, който възниква по време на контакти с други хора, като спорове с колеги, приятели и т.н. Така наречената синя светлина излъчват мобилните устройства, компютри, но ако това не ви помогне да се отпуснете, снимки на море, океан, ще ви помогнат. Също така, ако денят е слънчев, погледнете за няколко секунди в синьото небе, действа наистина успокояващо.

Свързани статии

Слушайте звуците на природата

Ако нямате възможността да направите бягство сред природата, то потърсете в интернет успокояващи звуци на природата. Шум на река, море, песен на птички, ни карат да изместим своя фокус от стресовата ситуация към нещо завладяващо, каквото е светът на природата. Ако все пак имате възможност да се разходите в парка – направете го. Цветовете на природата също действат релаксиращо, както и нейните аромати.

4 ползи за здравето от ароматерапевтичните свещи

Приятни аромати

Аромати като лавандула, розмарин, лимон, портокал, имат положителен ефект върху кръвното налягане и сърдечната честота, намаляват тревожността и възбудата.

Коментирай