Здраве и красота

Розова вода за кожата около очите

За сияен поглед с по-малко бръчки

24.06.2020г. / 05 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Розовата вода е вълшебна „отвара“ за красота, прилагана още в Древен Египет. Без значение какъв тип е вашата кожа, розовата вода ще я направи по-сияйна, ще я хидратира. Не бива да забравяме и за деликатната кожа на околоочния контур, която се нуждае всеки ден от специална и нежна грижа, каквато само розовата вода може да ѝ даде. Тя е подходяща за почистване на грима, хидратация, намаляване подпухналостта на очите.

Какви са другите ползи за околоочния контур от прилагането на розова вода?

Успокоява кожата около очите

Цветовете на розата съдържат флавоноиди, антоцианини и терпени. Розите са богати и на фенолни съединения, които спомагат за елиминиране на свободните радикали и имат противовъзпалителни свойства. Прилагането на ароматна розова вода върху клепачите (с памучен тампон) моментално ще ги успокои.

10 изненадващи употреби на розовата вода

При раздразнена кожа

Нанасянето на грим може да раздразни деликатната кожа на околоочния контур. От друга страна, розовата вода с нейните противовъзпалителни качества, може да намали тези неразположения.

Може да предотврати увреждането на клетките

Богатите на антиоксиданти розови листенца, действат срещу свободните радикали, за които е доказано, че нанасят редица възпаления в тялото, които могат да доведат до увреждане на кожните клетки, включително и в зоната около очите. Още една добра причина да направите розовата вода част от вашата бюти рутина.

Ползвайте при бръчки

Розовата вода е идеална ароматна терапия за кожата на околоочния контур. Антиоксидантите в нея спомагат за подобряване състоянието на кожата, забавят появата на бръчки и други признаци на стареене.

Розова вода за здраве и красота

При тъмни кръгове

Прилагането на розова вода върху уморените клепачи, спомага за озаряване на погледа, но и тъмните кръгове са по-малко видими.

Розовата вода може да бъде част и от вашите домашни маски за околоочен контур.

Свързани статии

Маска с розова вода и гел от алое вера

Комбинирайте 1 с.л. гел от алое с 1 с.л. розова вода. Получената маска се нанася в областта на долния клепач и се оставя да действа 10-15 минути. След това може да изплакнете с хладка вода и да нанесете подходящ крем.

Маска с мед, канела и розова вода

Комбинирайте 1ч.л. мед с ½ ч.л. канела и ½ ч.л. розова вода. Разбъркайте добре и нанесете маската върху почистена кожа, в областта на долния клепач. След 10 минути изплакнете с хладка вода и нанесете подходящ крем.

Снимка: iStock

Коментирай