Здраве и красота

Домашен натурален крем за бръснене с масло от ший

Подарете гладка кожа на краката си всеки път, когато премахвате космите със самобръсначката

01.08.2020г. / 07 00ч.
Илияна Николова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Бръсненето на краката е една от най-често предпочитаните форми на премахване на нежеланото окосмяване. Бързо е, лесно и оставя краката гладки и меки, колкото и недълготраен да е този ефект. За да избръснете краката вероятно ползвате крем за бръснене. И ако това е така няма как да не сте установили колко пресушава кожата.

По-гладки крака след бръснене – каква е тайната?

Стандартните кремове за бръснене, пяната и геловете за бръснене съдържат сапуни и други пресушаващи кожата съставки, които ѝ влияят зле, състаряват я и я правят податлива на раздразнения и кожни проблеми.

Затова е най-добре да се обърнете към природата. Направете си домашен и изцяло натурален крем за бръснене с масло от ший, което не само ще направи бръсненето истинско удоволствие, но и ще поддържа кожата ви хидратирана, подхранена и копринено мека.

6 съвета за гладко бръснене

Съставки:

  • ½ чаша масло от ший;
  • 1/3 чаша бадемово масло или кокосово масло;
  • 10 капки етерично масло по избор за аромат.

Грижа за кожата след кола маска

Свързани статии

Разтопете леко на водна баня маслото от ший. Разбийте го с миксер. Към него добавете етеричното масло от бадем и отново разбийте. Ако сте избрали да ползвате кокосово масло, разтопете и него на водна баня за 1-2 минути, докато се разтопи съвсем леко. Добавете го към маслото от ший и разбийте. Накрая добавете и етеричното масло за аромат. Разбийте финално.

5 трика за по-гладко бръснене

Наслаждавайте се на домашния крем за бръснене при всяка употреба. Кожата ви ще се чувства здрава, жизнена, мека и еластична след всяко бръснене. С този крем дори няма да има нужда да нанасяте допълнителен хидратант или овлажнител след баня.

Коментирай