Здраве и красота

6 напитки за здрава, красива и млада кожа

Какво да пием, за да имаме бляскава и еластична кожа без бръчки

28.07.2020г. / 10 21ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Блестяща, здрава и еластична кожа без бръчки е мечтата на всяка жена. Красотата идва не само отвън, но и отвътре. Важно е да подхранваме кожата си с достатъчно количество течности, за да е хидратирана, както и да ѝ доставяме нужните хранителни вещества и антиоксиданти, които да се борят със стареещите и възпалителните процеси.

Суха и лющеща се кожа около очите – как да се справим?

Кои са най-полезните напитки за кожата, които я правят млада, здрава, бляскава и жизнена?

Вода

Водата си остава най-добрата напитка сред всички. Напълно естествена и натурална, тя е течността, от която тялото ни се нуждае всеки ден. Достатъчното пиене на вода осигурява добра хидратация, от която тялото и кожата се нуждаят. Пийте по 2 литра вода на ден за сияйна кожа.

Как да контролирате мазната кожа

Чай

Чаят е много богат на антиоксиданти. Те се борят със свободните радикали в организма, причиняващи стареене и злокачествени формации. Антиоксидантите са необходими на кожата, за да бъде предпазена от бръчки и фини линии. Черният, зеленият, белият чай са все напитки, които трябва да присъстват в натурална и неподсладена форма в ежедневната ви рутина за красива кожа.

Ежедневен бюти ритуал според типа кожа

Матча

Японският зелен чай матча е невероятно богат на антиоксиданти. Той има изключително мощни ползи за кожата. Матча се прави от стрит на прах зелен чай, който се разтваря в гореща вода. Може да се нанася и външно под формата на мека паста върху кожата. Има регенериращи свойства, подхранва и предпазва от ранна поява на бръчки.

Червено вино

Червеното вино е богато на флавоноиди, които са антиоксиданти. В него се съдържат още танини, които също са антиоксиданти по рода си. Червеното вино в малки количества помага на кожата да върне блясъка си, да бъде жизнена и гладка със сияен ефект.

3 маски с домат за здрава и сияеща кожа

Зелени сокове

Сокове от зелени плодове и зеленчуци са живителни за кожата. Те са изпълнени с антиоксиданти, минерали и витамини. Зелените плодове и зеленчуци са изключително богати на витамин С, който стимулира синтеза на колаген – основната съставка за млада и красива кожа без бръчки.

Правете си сокове от кейл, лимон, джинджифил, краставица, зелени ябълки и целина. Добавяйте към тях пресен магданоз или копър. Всичко зелено в природата е чудесен източник на магнезий, калий и желязо – все важни минерали, от които тялото и кожата имат нужда.

Домашен крем при екзема, дерматит и атопична кожа

Сок от алое вера

Алоето е полезно за кожата не само когато е изгоряла, а винаги. Соковете с пресен гел от алое вера стимулират кожното здраве, доброто състояние на клетките на кожата, намаляват възпаленията и успокояват някои състояния, като дерматит и псориазис.

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време