Здраве и красота

Как герданът от балтийски кехлибар ни помага

Намалява стреса

11.11.2020г. / 11 52ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Той има прекрасни цветове, сякаш събрали слънчевите лъчи. Балтийски кехлибар - вкаменена дървесна смола. Кехлибарът е познат още от Древността и e бил носен като огърлица за облекчаване на редица неразположения, с него приготвяли мехлеми, тинктури. Днес му се доверяваме, когато искаме да постигнем повече баланс, да повишим енергийните си нива. Смята се, че кехлибарът подобрява функцията на сърцето, бъбреците, помага при безсъние, астма, всичко това се дължи на кехлибарената (янтарна) киселина, която се съдържа в него. Кехлибарената огърлица може да се носи от бременни, кърмачки, а някои майки купуват и за своите бебета.

Кехлибарът има силата да елиминира психичната негативна енергия и електромагнитната такава, излъчвана от техниката, с която сме толкова заобиколени.

Ето още няколко причини да носите гердан от балтийски кехлибар. 

За облекчаване на болката

Носенето на кехлибарен гердан може да помогне за намаляване на болката и възпалението. Тази негова сила се дължи на янтарната киселина, която се съдържа в камъка. Когато кехлибарена огърлица се допира до кожата ви (или бебешката), тя естествено се затопля от тялото. В резултат, затоплената смола отделя янтарната киселина, за която се смята, че има противовъзпалителни свойства, облекчавайки неразположенията при главоболие, никнещи зъби, зъбобол, артрит, болки в гърлото и шията.

Камъни за късмет според личното число

Намалява тревожността

Още една причина да носите кехлибарен гердан е, че камъкът може да помогне при неразположения свързани с менопаузата, както и раздразнителност, намаляване на тревожността, причинена от различни фактори, облекчава усещането за напрежение.

6 камъка, които пазят от негативни енергии

За баланс на щитовидната жлеза

Кехлибарът е един от най-добрите камъни за здравето на щитовидната жлеза. Тъй като янтарната киселина, съдържаща се в него намалява възпалението, тя може да помогне за успокояване на възпалена, свръхактивна или неактивна щитовидна жлеза. Разбира се, носенето на кехлибарена огърлица не отменя лечението, назначено от специалист.

5 камъка за баланс на физическото и емоционално здраве

За красива кожа

Янтарната киселина в кехлибара може да помогне за подобряване на състоянието на кожата, като може да предотврати дехидратацията, да намали хиперпигментацията и да активира синтеза на протеини, спомагащи за нейния младежки вид. Кехлибарът е част от редица козметични продукти за разкрасяване и грижа за кожата.

Коментирай