Здраве и красота

Лунна диета за декември

Подходяща за празнично прочистване на тялото

01.12.2020г. / 07 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки нов месец свързваме с лунната диета. Диетата се прави по време на лунните фази, през които в рамките на 24 часа се приемат основно вода, фрешове и билкови чайове. Напредналите, които могат с лекота да спазват този прочистващ режим, рядко изпитват слабост. В останалите случаи, ако сега сте решили да пробвате лунната диета или пък вече сте опитвали да я следвате, но без успех, можете да добавите към менюто си цели плодове и зеленчуци в суров вид. Млечни продукти, тестени изделия, подправки, алкохол не се консумират. В някои случаи може да се добавят определени протеини.

Малки стъпки за всекидневен детокс на тялото

След всяка лунна фаза от диетата е важно да се захраните постепенно, като се опитате да намалите приема на сол, тестени и сладки храни. Така ще запазите резултатите и на следващата фаза няма да ви бъде толкова трудно да следвате режима. По време на коледните и новогодишни празници, хапваме обилно. Лунната диета е чудесна за рестарт на организма. Следват се 4 фази, ето какво е характерно за тях.

Нарастваща Луна

По време на тази фаза, метаболизмът ни се подобрява, може да изгаря повече калории, да се чувстваме енергични. Но тази фаза също така е и изпитание за волята ни, тъй като апетитът ни се повишава. Ако не приемате само течности, то консумирайте свежи плодове и зеленчуци, домашно приготвени бистри бульони.

Диетата Пеган топи килограми и ни прави по-здрави

Пълнолуние

Това е елиминираща фаза, която помага на тялото да се детоксикира. Хубаво е освен вода и билкови чайове за детокс, да включите в менюто си и храни, които спомагат за прочистването на организма, като тиква, цвекло, ряпа, чушки, ябълки.

Намаляваща Луна

Етап на отслабване и отново на детокс. Опитайте се да се храните нискокалорично. Осигурете си протеини като яйца, но избягвайте месото и нишестените храни. Пийте чай от джинджифил и зелен чай, които подобряват изгарянето на мазнините, а и отвеждат излишните течности от организма.

Свързани статии

Новолуние

На този етап от лунната диета тялото прави още по-дълбоко прочистване. Копривата, брезата и черната ряпа са чудесни прочистващи средства. Консумирайте отново свежи продукти, фрешове, а ако усещате липса на енергия, може да включите яйца и кисело мляко.

Запишете си фазите на Луната за месец декември:

  • 8.12.2020 г. – 02:59 часа – последна четвърт;
  • 14.12.2020 г. – 18:45 часа – новолуние;
  • 22.12.2020 г. – 01:31 часа – първа четвърт;
  • 30.12.2020 г. – 05:24 часа – пълнолуние.
Коментирай
Свободно време