Здраве и красота

5 начина да намалите обиколката на талията си

Как да стопите мазнините на корема и талията

05.01.2021г. / 14 46ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Натрупването на мазнини около талията не е просто естетичен проблем. Коремните мазнини са опасен враг на здравето. Те повишават риска от диабет, сърдечносъдови заболявания, хормонални дисбаланси и могат да влошат общото ви здравословно състояние с течение на времето. Натрупването на мазнини в която и да е друга зона от тялото не е така рисково, както е в областта на корема. Ето защо е много важно да направите всичко възможно да намалите обиколката на талията си.

Упражнения за изгаряне на коремни мазнини

Как да намалите обиколката на талията си? Ето няколко начина да успеете.

Променете диетата си

Като казваме диета, нямаме предвид да следвате краткосрочни диети с обещаващи бързи резултати. По-скоро е важно да промените начина си на хранене и начина си на живот. Изключете всички вредни храни, пържени изделия, готови, преработени и обогатени с изкуствени добавки продукти. Ограничете или изключете от хранителния си режим захарите, наситените мазнини, тестените изделия от рафинирано брашно. Всички те не носят ползи на организма, а само излишни калории, които се превръщат в мазнини по тялото.

Спете повече

Недостатъчният сън може да доведе до трупане на излишни коремни мазнини. Ако спите по 4-5 часа на нощ ще ви е много по-трудно да се справите с излишното тегло, особено около талията. Важно е да си осигурявате 8 часа сън всяка нощ и по възможност по едно и също време.

Причини да трупате мазнини около корема

Работете за подобряване на мускулатурата в коремната област и ядрото на тялото

За да редуцирате мазнините около корема и талията е важно не само да внимавате как се храните, а и да се движите повече. Правете упражнения с целенасочено развитие на коремната мускулатура, за да помогнете за стопяването на мазнините в тази област.

Стоящи странични преси

Застанете в изправено положение. Започнете да извивате тялото си встрани. Свийте дясната си ръка и я поставете зад главата. Извийте тялото си наляво. След това повторете същото движение в другата посока с противоположната ръка. Направете 3 серии по 10 повторения. Страничните преси помагат за развиване на мускулите на талията, като допринасят за топенето на мазнините в тази зона или така наречените „паласки“.

11 съвета за топене на коремните мазнини


Свързани статии

Коремни преси с докосване на петите

Легнете по гръб. Свийте крака в коленете. Повдигнете торса с изпънати ръце към петите ви. Започнете да свивате корема встрани, като редувате лява пета, дясна пета. Не е нужно да докосвате петите. Важно е само да се пресягате към тях, за да тренирате страничните мускули на талията.

Странични планкове

Легнете с изпънато тяло на пода. Свийте едната си ръка в лакътя и се подпрете на нея. Изправете тялото, като опората е на две точки – лакътя ви и петите ви. Започнете да повдигате и сваляте таза надолу, като се стремите да стягате мускулите на корема, талията и гърба. За да направите упражнението по-трудно, повдигайте горния крак при всяко повдигане на таза нагоре.

Какво пречи да премахнете коремните мазнини?

Снимки: iStock

Коментирай