Здраве и красота

Смути за здрава и млада кожа, препоръчано от специалист

За повече блясък

19.01.2021г. / 10 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка жена би искала кожата ѝ да бъде по-свежа, стегната и чиста, да забави появата на бръчки. За да постигнем всичко това, е важно всеки ден да полагаме грижи, почиствайки и подхранвайки кожата си, според нейните нужди. Храната, която консумираме също не е за пренебрегване.

Разкрасяващи маски за очи за всяка зодия

Сайтът shape.com споделя препоръките на доктор Maryam Zamani, която е пластичен хирург със седалище в Лондон, както и нейната любима рецепта за смути за красива и здрава кожа.

Специалистът разкрива, че нейното смути съдържа съставки, благодарение на които дължи свежестта на кожата си. Зелен чай матча на прах – изключително богат на антиоксиданти, помагащи за неутрализирането на свободните радикали в телата ни и забавящи клетъчното стареене. Зеленият чай е най-добрата напитка за борба с възпалението, акнето и свободните радикали, които състаряват кожата.

Цветни храни, подхранващи кожата

Чрез вкусната и полезна напитка, ние си осигуряваме витамини С и Е, които също предпазват от увреждане на кожата, помагат при възпаления, намаляват появата на бръчки и играят жизненоважна роля в естествения синтез на колаген.

Свързани статии

„Високите нива на витамин С, открити в зелените зеленчуци и ананаса, дори могат да подобрят ефективността на слънцезащитните продукти“, допълва Zamani.

Какво ще ви бъде необходимо, за да си приготвите смути за млада кожа?

В блендер комбинирайте 2 обелени банана, 2 ч. л. матча на прах, 1 чаша кокосово мляко, ½ чаша пресен ананас, 1 чаша спанак или зеле кейл. Всичко се смила до получаването на хомогенна смес. По желание може да добавите още суперхрани за добро здраве и красива кожа, като ленено семе, семена от чиа, сурови бадеми, сини боровинки.

Коментирай
Свободно време