Здраве и красота

10 начина да се справите със зачервена и раздразнена кожа

Грешки в рутината, които предизвикват кожни възпаления и влошават състоянието на кожата

17.03.2021г. / 10 01ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

6. Ексфолирате сухата и чувствителна кожа с абразивни ексфолианти.

За да намалите дразненето, сухотата и зачервяването е най-добре да използвате химически ексфолианти, базирани на киселини, а не на груби абразивни частици. Това ще помогне на кожата ви да се озари и обнови без раздразнения и зачервявания.

Как правилно да ексфолирате различни типове кожа

7. Използвайте продукти със специални успокояващи съставки.

Ако имате суха, зачервена и раздразнена кожа, увредена от погрешна рутина, опитайте с продукти, които са обогатени с корен от женско биле, лайка, алое, краставица. Те могат да помогнат за подобряване състоянието на кожата и намаляване на раздразненията.

8. Намалете употребата на козметика.

Ако нямате доказани кожни проблеми, но кожата ви продължава да е раздразнена и зачервена, опитайте да ограничите до минимум употребата на козметика и грим. Състоянието на кожата ви може да е вследствие на някой от продуктите, които използвате.

Натурални хидратанти, които имате в кухнята си за красива кожа

9. Използвайте правилната слънцезащита.

Много хора пропускат слънцезащитата в рутината си, а това е погрешно от гледна точка на здравето, сиянието и доброто състояние на кожата, особено с оглед стареенето. Ако не използвате слънцезащита или използвате грешния тип продукт за вашата кожа, това може да предизвика сухота, лющене, дразнене, зачервяване.

10. Дайте си почивка от козметиката.

Най-сигурно е да дадете почивка на кожата си от употребата на козметика и грим. Това ще ѝ даде възможност да си отдъхне, да се възобнови, а на вас да прецените кой продукт причинява раздразнения и зачервяване на кожата ви.

Пачове за околоочен контур – за кожа с по-малко бръчки

Коментирай
Свободно време