Здраве и красота

5 масла за масажи на лицето

Подхранват кожата с витамини

25.03.2021г. / 14 24ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Знаете ли какво е общото между маслото от авокадо, пшеничния зародиш, зехтина? Всички те са подходящи за нашите спа моменти, в които сме решили да поглезим кожата на лицето (и тялото) си с лек масаж с ръце или ролер, гуа ша камък. Масажите тонизират, подобряват кръвообращението, намаляват подпухването, забавят стареенето на кожата. Вижте кои други масла са подходящи за масажи.

Кайсиево масло

Уникалното масло, което се приготвя от кайсиеви ядки е подобно по структура и цвят на бадемовото масло. То също е богато на витамин Е, има много лека текстура, което го прави много подходящо масло за масаж на лицето, като благоприятства състоянието при чувствителна, възпалена, суха или зряла кожа. Подхранва в дълбочина и осигурява на кожата витамин А и незаменими мастни киселини. Бързо се поема от кожата и е добра алтернатива, ако случайно имате алергия към бадемово масло.

Разкрасяващи маски за очи за всяка зодия

Масло от гроздови семки

Чудесно масажно масло за вашите спа моменти у дома. Маслото от гроздови семки има гладка, копринена текстура, без да е твърде мазно. Попива бързо, подхранва в дълбочина кожата, а витамин Е, който се съдържа в него, заедно с мастните киселини, забавят процесите на стареене. Може да се комбинира и с други масла, като освен че придава мекота, спомага за намаляване на тъмните кръгове под очите и бръчките като цяло.

Богата комбинация от масла, забавяща стареенето на кожата

Кокосово масло

Кокосовото масло е сочено като една от най-добрите грижи за кожата. Подхранва в дълбочина, може да се комбинира с други масла, спомага за хидратирането на кожата и подобряването на нейното състояние. Има антибактериални и противогъбични свойства, съдържа витамин Е. Подходящо е както за масажи, така и за направата на домашни маски, пилинги.

Свързани статии

Масло от жожоба

Според специалисти, това е едно от най-подходящите масла за проблемни кожи, склонни към образуването на акне, тъй като се смята, че има антибактериални свойства. Абсорбира се много добре от кожата, обикновено не предизвиква дразнения и може да се комбинира с други масла при масаж и на тялото.

Масло от шеа

То има твърда текстура, но омеква в ръцете, като може и да се разтапя на водна баня. Подобно на какаовото масло, маслото от карите е по-тежко и обикновено се комбинира малко количество от него с други масла. То също омекотява и спомага за възстановяването на напуканата и суха кожа, особено през студените и горещи месеци.

Снимка: iStock

Коментирай