Здраве и красота

Какво се случва, ако носите сутиен всеки ден

Някои жени избягват носенето на сутиен, но то има своите ползи за гърдите и не само

29.03.2021г. / 10 01ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Някои жени не са привърженички на носенето на сутиен. Те предпочитат свободата на усещането на тялото си пред стегнатото неудобство, което сутиенът им носи. Ако сутиенът обаче е точно подбран според нуждите на гърдите и тялото ви, той не само няма да ви пречи, но и ще ви помага.

Най-честата грешка, която жените правят при избора на сутиен

Какво се случва в тялото, ако носите сутиен всеки ден?

Вратът ви ще страда по-малко

Сутиенът има свойството да допринася за подобряване на стойката на тялото. Когато гърбът е по-изправен, това спомага за подобряване на позата на врата и отнемане на напрежението от него. Ако не носите сутиен всеки ден рискът да се изгърбвате несъзнателно е по-голям.

Стойката на гърба се подобрява

Когато не носите сутиен, рискът несъзнателно да се изгърбвате през деня е по-голям. Сутиенът играе съществена роля, като поддържа позата на тялото изправена, което се отразява положително на стойката на гръбнака и врата.

Какво се случва в тялото, ако не носите сутиен всеки ден?

Гърдите няма да ви болят толкова по време на тренировка

Ако правите грешката да тренирате без сутиен, това носи рискове за гърдите, особено ако са по-големи. Тежестта на гърдите причинява натиск върху тъканите под кожата, съединителната тъкан, както и функционалната тъкан на млечната жлеза. Това може да предизвика не само болка, но и да създаде по-сериозни проблеми. Винаги носете спортен сутиен с по-стабилна поддръжка по време на тренировка.

Ще имате по-високо самочувствие

Изборът на красив и качествен сутиен, който подчертава още повече красотата на женските ви форми, ще ви накара да имате по-високо самочувствие. Не се лишавайте от него.

Защо е добре да спим без сутиен?

Свързани статии

Ще изглеждате модерно

Презрамките на красивия сутиен, който сте си избрали, могат да се превърнат в аксесоар към облеклото ви. Оставете ги да се подават над блузата ви. Това ще ви направи секси и ще допълни визията ви по много женствен и модерен начин.

Може да имате по-лесно кърмене

Ако носите специален сутиен с отварящи се чашки и без презрамки, може да ви е много по-лесно да се справяте с кърменето както вкъщи, така и навън, когато времето за хранене на бебето ви е хванало в движение.

Признаци, че сутиенът ви е вреден за вас

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Експерт ( преди 3 години )
Голяма глупост!*** статия.Вредна и дезинформираща.Жалки сте!От редакцията: А имате ли някакви аргументи?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар