Здраве и красота

Тоник с копър против тъмни кръгове около очите

Помага в изсветляването и проясняването на кожата

02.04.2021г. / 06 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Тъмните кръгове около очите са нещо, което абсолютно никоя жена не иска да вижда в огледалото. Появяват се поради различни причини, сред които недоспиване, дехидратация, проблеми в обмяната на веществата или хормоналния баланс. Повлияват се трудно, но за щастие има един природен начин да ги премахнете от кожата си и да я накарате да върне красотата и свежия си цвят. Това е копърът.

Копърът е много богат на витамини, минерали и антиоксиданти, които са важни и ценни за кожата. Те проясняват тена, стимулират обновяването на кожните клетки и връщат красивия ѝ цвят. Копърът има и антибактериални свойства, които подобряват здравословното състояние на кожата. Билката е отличен избор при проблемна и акнетична кожа, склонна към омазняване и възпаления.

6 причини за тъмни кръгове под очите

Можете да си приготвите домашен тоник против тъмни кръгове около очите с копър, който кожата ви ще обикне.

Съставки:

1 връзка пресен копър;
Сокът от ½ лимон;
2 пресни стръка мащерка;
Вода.

Как да премахнете тъмните кръгове около очите

С пасатор или в блендер пасирайте копъра и мащерката заедно с дръжките. Прехвърлете смлените билки в тенджера. Налейте вода, колкото да ги покрие. След като сместа заври, изключете котлона. Оставете да стои върху горещия котлон 15 минути. След това свалете от котлона. Добавете лимоновия сок и изчакайте да изстине напълно. Прецедете добре сместа през тензух, така че да остане само бистра течност.

След като тоникът е добре изстинал го прехвърлете в удобна за вас бутилка. Може да се съхранява за 10 дни в хладилник.

Истината за тъмните кръгове под очите

С помощта на памучен тампон нанасяйте тоника върху засегнатата област на тъмните кръгове всяка вечер. Не се налага отмиване. Можете да оставяте напоените памуци под очите за 10 минути за по-стабилно въздействие.

Коментирай