Здраве и красота

7 ползи за кожата от маслото от шипка

Прави кожата сияйна и здрава

23.04.2022г. / 08 01ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато се заговори за грижа за кожата, кокосовото масло е първата асоциация, която изниква в главата ни. Оказва се, че той не е единственото масло с вълшебни ползи за кожата. Шипковото масло заслужава не по-малко внимание, защото прави чудеса с кожата. 

Защо някои известни личности като Миранда Кер и Кейт Мидълтън се кълнат в невероятните ползи от маслото от шипка за кожата?

3 съвета за сияйна здрава кожа

Защото хидратира 

Шипковото масло хидратира кожата в дълбочина, което го прави чудесна алтернатива за овлажняване. В него се съдържат важни мастни киселини, които подхранват кожата и я правят млада и свежа. 

Защото предпазва от бръчки 

Шипковото масло прониква дълбоко в кожата, което я предпазва от поява на бръчки и фини линии. В него се намират големи количества витамини А и С. Те са силни антиоксиданти и въздействат срещу възпаленията, причиняващи бръчки и стареене. 

Защото кара кожата да сияе 

Овлажняващите свойства на маслото от шипка помагат на порите на кожата да се стегнат, което озарява вида ѝ. Секрецията на себум намалява, а заедно с това и лъщенето на кожата. 

Прикрива петна и поддържа тонуса на кожата

Супермоделът Миранда Кер се кълне в свойствата на шипковото масло в прикриването на несъвършенствата по кожата. Тя го използва в ежедневната си рутина, тъй като е подходящо за чувствителна кожа както сутрин, така и вечер.  

Мазна кожа – какво трябва да правим и какво не?

Свързани статии

Защото възвръща еластичността 

За да бъде кожата здрава и млада, тя трябва да запази еластичността си. Маслото от шипка помага за образуването на колаген и подмладяването на кожата. 

Защото заличава белези

Противовъзпалителните мастни киселини и витамините А и С в маслото от шипка помагат за регенерирането на клетките и заличаването на белезите. Те избледняват по-бързо с помощта на шипковото масло. То е ефикасно и при стрии. 

Защото ексфолира

Добавете шипковото масло към рутината си в грижата и почистването на кожата. Подобно на морската сол и захарта, маслото от шипка работи като естествен ексфолиант за лице и тяло, когато се комбинира със сода за хляб. Подходящо е и за чувствителна и склонна към акне кожа. 

Коментирай