Здраве и красота

3 начина да медитирате под душа, за да премахнете напрежението

За повече релакс

08.04.2021г. / 15 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Водата има невероятната сила да пречиства. Затова, когато си взимаме душ, е хубаво да се наслаждаваме на този процес. Да избираме козметика за баня, която има релакс аромати като лайка, лавандула, жасмин и други. Стоенето под течаща вода може да се превърне в нашата ежедневна медитация, която да ни помогне да отворим своите енергийни центрове, наречени чакри, да премахнем блокажите, да повишим своите енергийни нива и усещането за щастие.

Вижте 3 идеи за медитация под душа.

Медитация 1

Докато нанасяте душгел върху кожата си повтаряйте следната мантра „Почиствам се, за да мога да се чувствам леко и спокойно“. Продължавайте да си повтаряте наум или на глас тази мантра докато обхождате цялото си тяло. Когато дойде моментът да изплакнете кожата под течащата вода, представете си, че това е релакс ритуал, с който елиминирате цялата отрицателна енергия от себе си.

Етерични масла при пролетна умора

Може да направите и няколко движения с ръцете си, сякаш взимате нещо от себе си и го изтърсвате. За финал, застанете пак под водата, затворете очи и си представете водата, колко е чиста, красива, какви цветове има, може би като водата на екзотичен остров. Направете три дълбоки вдишвания и издишвания, преди да отворите очите си.

Камъни за баланс на сърдечната чакра

Медитация 2

Застанете с гръб към течащата вода така, че тя да се стича върху тила ви. Този вид медитация може да помогне за отключване на креативността. Докато водата се стича по врата ви, се отпуснете. Какво е усещането, как ви кара да се чувствате? Позволете на ума ви да се успокои. В допълнение може да направите 5 дълбоки вдишвания и издишвания за още повече разтоварване.

Свързани статии

Медитация 3

Докато миете тялото си, повтаряйте следната мантра „Обичам те. Благодаря ти“. Тази мантра помага да събудим любовта към себе си, тялото ни, каквото и да е то, да почувстваме благодарността към нас. Ако има определени части от вашето тяло, които се нуждаят от допълнително „изцеление“ или любов, съсредоточете се върху тях.

Камъни за всяка зодия, борещи негативната енергия

Докато изплаквате тялото си, поставете едната си ръка върху сърдечната чакра, тя се намира в средата на гръдния кош. Направете 5 дълбоки вдишвания и издишвания и си позволете да почувствате емоцията на благодарност, идваща от сърцето ви.

За финал отново завършете с мантрата „Обичам те. Благодаря ти“.

Коментирай