Здраве и красота

3 съвета за подготовка на кожата за лятото

Хидратирана, подхранена и защитена от слънцето

06.05.2021г. / 10 55ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Лятото наближава и е време да помислим за здравето и доброто състояние на кожата си. Трябва да я подготвим отрано, за да може кожата ни да поеме ярките летни слънчеви лъчи в добра кондиция и да се справи с предизвикателствата на силното слънце.

Антиоксиданти

Една от най-важните предпоставки за здрава и сияйна кожа са антиоксидантите. Снабдете кожата си с тях както отвън, така и отвътре, за да може тя да се бори ефективно със свободните радикали и ускорените процеси на стареене, които UV-лъчите предизвикват.

10 начина да се справите със зачервена и раздразнена кожа

Посъветвайте се с вашия дерматолог за продукти, съдържащи мощни антиоксиданти. Те могат да допринесат за защитата на вашата кожа през лятото. Антиоксидантите в продуктите създават бариерна защита за кожата, която я предпазва от вредните слънчеви лъчи и стимулира деленето на клетките, като по този начин запазва нейната младост, еластичност и добро здраве.

Добра слънцезащита

Снабдете се с качествени слънцезащитни продукти. Един от най-сериозните фактори за преждевременно стареене на кожата са слънчевите лъчи. Те предизвикват ускорени процеси на стареене в клетките на кожата, които не само създават предпоставки за рак на кожата, но могат да предизвикат поява на пигментни петна, фини линии и бръчки.

Смути за здрава и млада кожа, препоръчано от специалист

Препоръчително е през лятото да се използват слънцезащитни продукти с висок фактор на защита – между 30 и 50. Това е сигурен начин да предпазите кожата си от влиянието на слънчевите лъчи.

***

 Повече полезни съвети за грижата за кожата през пролетта и лятото ще разберем от специалистите в новия епизод от влога "Ето как".

Live епизодът "Регенерирай кожата си" ще се излъчи на 11 май от 14 часа в сайта Az-jenata.bg и във Фейсбук страницата ни. Епизодът ще е посветен на грижата за кожата в преходния пролетен сезон и как да я подготвим за предстоящите летни месеци.

Във влога участие ще вземе Александрина Янкова, водеща на прогнозата за времето по Bulgaria ON AIR. Тя ще е модел по време на демонстрацията на кислородна терапия, която ще регенерира и освежи кожата ѝ, както и ще разкаже любопитни неща за своите бюти ритуали и грижа за кожата.


Не пропускайте да гледате епизода!

Можете да се присъедините към събитието ТУК.

***

Свързани статии

Поддържайте кожата добре хидратирана

През лятото горещината, сухият въздух и постоянното греене на слънцето поставят кожата пред истинско предизвикателство. Тя се дехидратира лесно, което може да влоши състоянието ѝ и да я направи по-уязвима. Дехидратираната и суха кожа е по-податлива на ранна поява на бръчки, фини линии, несъвършенства и раздразнения. Хидратирайте добре кожата с подходящи дълбоко хидратиращи продукти и пийте повече течности.

6 съвета за по-млада и здрава кожа

Ако кожата ви не е добре хидратирана, тя лесно губи бариерната си функция и става податлива на вредното въздействие на слънчевите лъчи. Това я прави по-малко еластична и мека. Недостатъчната хидратация пречи на кожата да синтезира достатъчно колаген, което създава условия за преждевременно стареене.

Използвайте природни масла за добра хидратация. Сред най-подходящите в подготовката за летния сезон са маслата от жожоба, алое, бадем.

 

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време