Здраве и красота

4 етерични масла за бърз растеж на веждите

Стимулират растежа на космите и укрепват здравината им

20.05.2021г. / 10 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Гъстите и добре оформени вежди са модна тенденция, която не стихва за поредна година. Проблемът обаче за много жени е бавният или почти никакъв растеж на косъмчетата на веждите, така че да могат да ги оформят според тренда.

7 грешки в оформянето на веждите, които често правим

Веждите помагат на лицето да изглежда по-изразително. Те подчертават не само изражението, но и грима, прическата, яркостта и изразителността на очите. Тънките вежди са демоде, но тъй като през предходните десетилетия те бяха модерни, много жени страдат от липса на растеж на косми на местата, където те упорито са били скубани.

Как да подпомогнете растежа на веждите си? С помощта на природата, разбира се. Има някои етерични масла, които имат положителен ефект върху растежа на веждите. Те активират космените фоликули, подхранват в дълбочина и стимулират бързия растеж, както и обновяването на космите на веждите.

5 грешки в грижата за веждите и оформянето им

Кои са най-добрите етерични масла за растеж на веждите?

Рициново масло

Рициновото масло е едно от най-ефективните за растеж на косми въобще. То е подходящ активатор на растежа не само на космите на веждите, но и на косата и миглите. Използва се и при косопад. Чудесен източник е на омега-6 мастни киселини, които проникват в корените на косъма, подобряват кръвообращението, подхранват фоликула на косъма и активират растежа му. Масажирайте веждите с няколко капки рициново масло всяка вечер по 20 минути. След това оставете да действа за още половин час. Измийте с топла вода.

Как да отгледате по-плътни и гъсти вежди?

Кокосово масло

Кокосовото масло е прекрасна съставка за растеж на косата и веждите. То намалява загубата на протеини, от които космите се нуждаят, за да растат. Прави космите по-силни и устойчиви. Активира и ускорява растежа им. Потопете памучен тампон в разтопено кокосово масло и масажирайте веждите в продължение на няколко минути. Оставете маслото да действа за през нощта. На сутринта измийте с хладка вода.

Свързани статии

Етерични масла в помощ на красотата

Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво е известно със своите противогъбични и противовъзпалителни свойства. То отпушва порите и насърчава растежа на космите на веждите. Капнете 2 капки масло от чаено дърво в 2 супени лъжици зехтин. Нанесете върху веждите с масажни движения. Масажирайте няколко минути и отново оставете да действа през нощта, като внимавате да не попада върху очите.

Как да оформите веждите си сами вкъщи като професионалист

Сусамово масло

Сусамовото масло е друг прекрасен активатор на растежа на веждите. То стимулира и укрепва космените фоликули и подпомага растежа на космите на веждите, дори на места, където отдавна е нямало растеж. Масажирайте веждите с чисто сусамово масло за няколко минути. По желание измийте след това или оставете да действа за през нощта.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
m ( преди 2 години )
От тези 4 масла само това от чаено дърво е етерично :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар