Здраве и красота

3 домашни рецепти за дълбоко хидратиращо масло за тяло

Гладка, нежна и свежа кожа

14.06.2021г. / 12 31ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Маслото за тяло (body butter) се различава от кремовете, лосионите и млякото за тяло. Това са различни продукти с различна цел, които много често биват употребявани като взаимозаменяеми, а това не е така.

Домашен балсам за тяло и устни с масло от жожоба

Докато лосионите предлагат по-повърхностно проникване в кожата, а кремовете я обогатяват на малко по-дълбоко ниво, маслата за тяло (body butter) предлагат много по-дълбоко проникване, подхранване и хидратиране на кожата.

Маслото за тяло е вид хидратант, мощен овлажнител, който допринася за дълбоката хидратация и овлажняване на най-дълбоките слоеве на кожата. Употребата на домашно приготвени масла за тяло е невероятен начин да се погрижите за кожата с помощта на природни продукти, които се абсорбират лесно от кожата и я оставят дълготрайно нежна, подхранена и хидратирана.

5 масла за масажи на лицето

Ето 3 рецепти за домашно масло за тяло, с които да подхраните кожата си това лято.

Масло за тяло с мед, кокосово масло и цитруси

Разбийте половин чаша разтопено кокосово масло с 2 супени лъжици мед. След като започне да се образува кремообразна смес, добавете няколко капки етерично масло от лимон и портокал. Добавете според вкуса си. Ако искате по-наситен мирис, добавете повече капки. Разбийте до получаване на пухкава смес. Излейте сместа в подходящ стъклен буркан с капак.

Кокосовото масло и медът са натурални мощни хидратанти с изключителни подхранващи качества. Те са много богати на витамини, минерали, антиоксиданти, полезни мазнини, протеини и букет от хранителни вещества, нужни на кожата.

Как да използвате кокосово масло срещу целулит

Масло за тяло с кокосово масло, масло от ший, пчелен восък

Разтопете една чаша масло от ший и половин чаша кокосово масло. Смесете ги и прибавете към тях 3 супени лъжици разтопен пчелен восък. Разбийте до получаване на пухкава кремообразна смес. Прехвърлете я в стъклен буркан с капак. Можете да охладите сместа в хладилник и да я съхранявате там. Маслото за тяло може да се прилага вечер преди лягане и сутрин след взимане на душ.

3 домашни масла за невероятна кожа

Маслото от ший и пчелният восък са прекрасни хидратанти с изобилие от хранителни вещества, ценни за кожата. В комбинация с кокосовото масло те се превръщат в прекрасно средство да подхраните и хидратирате кожата си до възможно най-дълбоките ѝ слоеве, оставяйки я гладка и жизнена.

Масло за тяло с ванилия, какаово, кокосово масло и бадемово масло

Разтопете една чаша какаово масло. Смесете го с ½ чаша бадемово масло и ½ чаша кокосово масло. Добавете няколко капки течна ванилия. Разбийте добре с миксер до получаване на гладка пухкава смес. Прехвърлете в буркан с капак. Оставете да изстине. Съхранявайте в хладилник.

15 начина да ползвате кокосово масло за повече красота

Коментирай