Здраве и красота

Лунна диета за август

Време е за детокс

01.08.2021г. / 05 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Новият месец настъпи и отново е време да погледнем към лунния календар. Време е за детокс, повече свежи храни и лунна диета. Хубавото на този разтоварващ режим е, че може да го следваме дори по време на лятната си ваканция. В класическия си вид, лунната диета е базирана на 24 часов прием само на вода, билкови чайове, пресни плодови и зеленчукови сокове.

Не се консумира алкохол, сокове в кутия, газирано, мед, захар, подправки, млечни и твърди храни и други. Тъй като всеки понася лунната диета по различен начин, може да се включи малка плодова салата или от зеленчуци, но отново без да се овкусяват.

По време на лунната диета тялото ни елиминира токсини, излишни течности. Зареждаме се с енергия и ако успеете да следвате диетата по време на няколко лунни фази и след това да се захраните постепенно, ще усетите прилив на енергия, лекота и мотивация за по-здравословно хранене в бъдеще.

Свързани статии

Добавете към диетата си чай от лайка, коприва, мента, мащерка, бъз или други ваши любими билки. Пригответе ги под формата на студена напитка с малко пресен лимонов сок, но без подсладители. След края на лунната фаза постепенно включете в менюто си кисело мляко, риба, свежи салати, варен картоф. Не забравяйте да пиете достатъчно вода, хидратацията е важна, особено през летните дни.

Ето и фазите на Луната за лунната диета за август:

  • 8.08.2021 г. – 16:46 часа – новолуние;
  • 15.08.2021 г. – 18:04 часа – първа четвърт;
  • 22.08.2021 г. – 15:15 часа – пълнолуние;
  • 30.08.2021 г. – 10:02 часа – последна четвърт.
Коментирай
Здраве и красота
Свободно време