Миглите са едно от тайните оръжия на жените. Но не всеки се ражда с гъсти, дълги и обемни мигли, които нямат нужда от подчертаване. За щастие, можете да се погрижите за тях подобаващо, така че да стимулирате бързия им растеж. Търпението и постоянството са ключови. Фазата на растеж на косъма на миглите продължава между 4 до 10 седмици, тъй като това е индивидуален процес, според helloglow.co. Затова имайте търпение, а през това време вижте какво можете да направите, за да стимулирате бързия растеж на миглите.

1. Натурални стимулиращи балсами за мигли.

Направете си сами натурални стимулиращи балсами с рициново масло или чист гел от алое вера. Те могат да се прилагат директно върху миглите и кожата без риск от раздразнения, дори напротив. Стимулират растежа, подобряват състоянието на фоликулите и нежната кожа около очите.

10 трика за бърз растеж на миглите

2. Подхранвайте отвътре.

Не забравяйте, че грижата отвътре е също толкова важна, колкото и тази отвън. Хранете се разнообразно. Наблягайте на плодовете, зеленчуците, богати на витамини, минерали и антиоксиданти. Незаменимите полезни мазнини и протеини също трябва да присъстват в менюто ви. Омега-3 мастните киселини стимулират растежа на всички тъкани в тялото, включително на миглите.

3. Хидратиране със зехтин.

Зехтинът има невероятни подхранващи и дълбоко хидратиращи свойства. Той омекотява миглите, доставя есенциални омега-3 мастни киселини на космените фоликули, стимулирайки растежа им.

6 храни за здрави и красиви мигли

4. Разресвайте ги.

Ако се плашите от ресането на косата, защото мислите, че причинява косопад, не е така. Разресването както на косата, така и на миглите (нежно и леко) не само не причинява падането им, но стимулира растежа. Това е така, защото масажирането на кожата при разресване увеличава притока на кръв до фоликулите и по този начин ускорява растежа.