Здраве и красота

Домашен шампоан против пърхот с чаено дърво и кокосово мляко

Нежен към кожата и косата, но непоколебим срещу пърхота

05.12.2021г. / 05 53ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Пърхотът е проблем, с който много хора се сблъскват. Той причинява сърбеж, дискомфорт, лющене, които могат да повлияят зле на кожата на главата, както и на самочувствието. Трудно е да откриете шампоан или измиващ продукт, който да не причинява пърхот или който лесно да облекчава съществуващия вече подобен проблем.

Как да използвате сода при пърхот и срещу косопад

Ето защо можете да си направите домашен шампоан против пърхот, който не съдържа дразнещи съставки, нежен е към кожата и косата, подхранва в дълбочина, хидратира и намалява раздразнението.

Ето и една примерна рецепта с чаено дърво, което има положителен ефект върху косата, скалпа и пърхота. Маслото от чаено дърво в комбинация с кокосово мляко, глицерин, кастилски сапун има изключително нежен и щадящ ефект върху кожата на главата, като същевременно намалява лющенето и сърбежа.

Витамини и минерали, които могат да помогнат при пърхот

Съставки:

  • ¼ чаша кокосово мляко, неподсладено;
  • ½ чаша течен кастилски сапун;
  • ½ чаша растителен глицерин;
  • 2 чаени лъжици масло от бадем, гроздови семки или жожоба;
  • 10 капки масло от чаено дърво.

Смесете всички съставки в бутилка и разклатете много добре, докато се смесят напълно. За да използвате шампоана, нанесете стандартно върху влажна коса, както бихте направили с всеки друг шампоан. Масажирайте косата с пръсти. Изплакнете след 2-3 минути. Нанесете балсам. Не забравяйте да разклащате преди всяка употреба, защото съставките може да се утаят.

Натурални методи за лечение на пърхот

Коментирай