Здраве и красота

5 околоочни маски с натурални съставки против бръчки

За кожа без следи от стареене около очите

07.12.2021г. / 16 11ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кожата около очите е чувствителна, нежна и деликатна. С времето тя е най-уязвимото място от лицето, податливо на видими бръчки. Те се появяват по много причини. Естественото стареене е само част от тях. Мимиките, които правим непрекъснато, оставят фини линии около очите. В комбинация с вредните навици, слънчевата светлина, недостатъчната хидратация кожата около очите може да изгуби еластичността и сиянието си.

Бръчки около очите? Ето най-добрите етерични масла за тях

За да намалите видимите бръчки, да изгладите кожата около очите и да ѝ върнете еластичността, направете ѝ подходящите маски с натурални съставки за подхранване, хидратация и блясък.

Маска с картофи и краставица

Смелете равни части пресни картофи и краставица. Нанесете около очите с масажиращи движения, като не натискате, а докосвате кожата деликатно. Оставете маската да подейства 15 минути. Изплакнете с хладка вода.

Маска с папая и лимон

Смелете 1 шепа папая със сока от 1 лимон. Добавете 1 щипка куркума. Смелете всичко в блендер или с пасатор. Нанесете около очите с масажиращи движения. Оставете маската да подейства около 15 минути. Изплакнете с хладка вода.

3 маски за очи за повече свежест и по-малко подпухване

Маска с прясно мляко и шафран

Накиснете няколко стръка шафран в 50 мл прясно мляко за няколко часа. Потопете памучни тампони в течността и наложете под и около очите в легнало положение. Оставете маската да действа поне 20 минути.

Маска с бадеми и прясно мляко

В блендер смелете една шепа бадеми със сто милилитра прясно мляко. Трябва да получите консистенция на паста. Нанесете я около очите. Оставете да действа 20 минути. Може да масажирате нежно преди това за 2-3 минути. Изплакнете.

6 начина да се погрижите за кожата на околоочния контур

Бадемово масло

Чистото бадемово масло само по себе си е достатъчно за дълбоко хидратиране и подхранване на кожата около очите. С масажиращи движения нанесете малко бадемово масло около очите. Масажирайте 2-3 минути. След това оставете да действа за през нощта.

Снимка: iStock

Коментирай
Здраве и красота