Здраве и красота

6 начина да се погрижите за кожата на околоочния контур

Пийте много вода

14.01.2020г. / 11 55ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Казват, че очите са огледало на душата на човек. За да впечатлим с поглед е важно как ще се грижим за зоната около очния контур. Ежедневният стрес, нездравословното хранене, могат да доведат до появата на тъмни кръгове, зачервяване на кожата, бръчки, подпухналост.

Кожата на околоочния контур е деликатна и тя се нуждае от достатъчно витамини и минерали, които да приема чрез храната, редовно нанасяне на слънцезащитен фактор, носене на слънчеви очила. Вижте няколко съвета как да се грижите за нея, за да бъдете винаги със забележителен поглед.

3 начина да стимулирате синтеза на колаген

Пийте много вода

Непрекъснато чуваме, че ако искаме да сме в добро здраве и да сме красиви, трябва да пием достатъчно количество вода. С напредване на годините кожата губи своята хидратация. Ето защо е важно да я хидратираме не само външно с подходящи козметични продукти и процедури, но и вътрешно.

Кокосово масло

Един от най-добрите продукти за кожата, дори за деликатната на околоочния контур. Кокосовото масло е богато на мастни киселини, витамини Е, К, които се борят с вредното въздействие на свободните радикали. Не пропускайте да добавите кокосово масло към менюто си, както и към вашите бюти ритуали. Един или два пъти седмично може да нанесете малко количество от него върху кожата на околоочния контур (вечер). Леко масажирайте и оставете да действа през цялата нощ. Кокосовото масло подхранва в дълбочина, забавя появата на фини линии.

4 грижи за дълги и здрави мигли

Розова вода

Подмладяващите характеристики на розовата вода са много ефективни за намаляване на тъмните кръгове, подпухването, успокояването на кожата при околоочния контур, нейното освежаване. както и за успокояване на тази област. Напоете памучни тампони с розова вода и ги приложете върху горния и/или долния клепач за няколко минути. Обикновено розовата вода не се нуждае от изплакване.

Мед и бадемово масло

Медът има способността да подхранва кожата, да я успокоява, стяга. Помага и за подобряването на тена ѝ. Бадемовото масло е подходящо за всеки тип кожа. Богато е на витамин Е, лесно попива в кожата, като я прави мека и красива. Това го прави подходяща грижа за деликатната зона на околоочния контур. В купичка комбинирайте ½ ч.л. мед с ½ ч.л. бадемово масло. Разбъркайте ги добре и нанесете получената смес около очите (след като сте почистили кожата), особено в зоната, където се появяват бръчките „пачи крак“. След 10-15 минути изплакнете с хладка вода и нанесете подходящ крем.

Свързани статии

Яйчен белтък

Яйчните белтъци са известни със своето стягащо действие. Също така спомагат за изсветляването на кожата, което ги прави подходяща грижа при тъмни кръгове под очите. Може да си правите грижа с тях 1-2 пъти седмично. Просто нанесете малко количество белтък на кожата около очния контур. След 10 минути изплакнете с хладка вода и нанесете подходящ крем.

Внимавайте с консумацията на определени храни

Здравето и красотата на кожата ни зависи и от храните, които консумираме всеки ден. Солените храни, преработените, като колбаси, консерви, тестени изделия, сладкиши, могат да доведат до подпухване на зоната около очния контур, поради задържане на излишни течности.

Коментирай