Здраве и красота

Как да стегнем кожата на горния клепач

За по-красиво лице

19.01.2022г. / 16 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Отпускането на кожата на лицето (и тялото), появата на бръчки са естествена част от стареенето. Разбира се значение имат нашите гени и това как стареем, ежедневните грижи за кожата на лицето, хранителните навици, някои здравословни състояния, стрес, неносене на слънчеви очила, някои здравословни проблеми и други.

Не бива да чакаме кожата ни да започне да губи своята еластичност, за да се погрижим за нея. Но дори и вече да има първи признаци на загуба на плътност и еластичност, винаги можем да повлияем на този процес по разнообразни начини.

Кожата на околоочния контур е доста нежна и деликатна и при нея първите бръчици рядко оставят скрити, отпуснатият горен клепач също.

Вижте няколко идеи за домашни грижи за стегнати горни клепачи.

Краставици

Нарязани на лентички или кръгчета, пресните краставици са отлично средство за третиране на увиснали клепачи или предотвратяване на отпускане на кожата в тази област. Свежите зеленчуци хидратират добре кожата, възстановяват нейната твърдост и са добър източник на калий и витамин С, които помагат при увиснали клепачи.

Как серумите за лице подобряват състоянието на кожата?

Яжте грозде

Храната, която консумираме също е от значение за състоянието на кожата на лицето ни. Гроздето има високо съдържание на ресвератрол (антиоксидант), което помага за предотвратяване или забавя процеса на клетъчно стареене. Ето защо хапвайте повече грозде, а дори може да го прилагате и като маска за околоочен контур. Други полезни антиоксиданти за кожата може да видите тук.

Две съставки срещу тъмни кръгове и торбички под очите

Маска от яйчен белтък

Белтъкът е богат на естествени ензими, които помагат да се предотврати увисването на клепачите. Маската с белтък помага и за подобряване на еластичността на кожата. За тази маска ще ви е необходимо малко количество белтък, който леко да разбиете. Намажете внимателно горния клепач и оставете да изсъхне. Изплакнете с хладка вода и подхранете кожата с подходящ крем.

Чай от лайка

Лайката има противовъзпалителни свойства, които помагат за лечение на състоянието на увиснали клепачи. Всичко, което трябва да направите е да си приготвите чай от билката. След това може да приложите пакетчетата (охладени) чай върху клепачите си за 20 минути или да напоите памучни тампони в охладения чай и да приложите като компреси.

Свързани статии

Зелен чай

Също отличен за здравето и красотата на кожата. Той има противовъзпалителни свойства и антиоксиданти в него, помага за справяне с проблема с увисналите клепачи. Полифенолите в зеления чай спомагат за подобряване на еластичността ѝ. Когато си приготвите зелен чай, изчакайте да се охлади и напоете памучни тампони, Приложете ги върху сухи и чисти клепачи за 15-20 минути.

Маски с кафе за подпухнали клепачи

Домашна маска за клепачи

Въпреки че може да намерите маски за околоочен контур, които да приложите и върху горния клепач, може да си направите и сами домашна грижа за красива и стегната кожа. Комбинирайте равни количества кисело мляко с гел от алое вера. Добавете към тях хума до получаването на гъста смес, която като се нанася да не се стича. Маската се нанася върху чиста и суха кожа и се оставя да действа 10-15 минути. След изплакване може да нанесете подходящ крем за околоочната зона.

Коментирай