Здраве и красота

10 етерични масла при безпокойство, стрес и безсъние

Успокояват, релаксират и балансират

03.05.2022г. / 11 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

5. Иланг-иланг

Маслото от иланг-иланг има също толкова добри ползи против стрес, колкото другите масла. То е прекрасно и при сърдечносъдови проблеми, тъй като може да допълни медицинската терапия при такива проблеми, и да балансира кръвното налягане.

6. Лайка

Маслото от лайка има чудесни ползи при стрес и тревожност. Лайката има успокояващ ефект както под формата на етерично масло, така и на отвара и чай. Тя е особено подходяща преди лягане, защото стимулира съня, потиска стреса и намалява безпокойството.

5 етерични масла за всеки ден

7. Евкалипт

Маслото от евкалипт има охлаждащ ефект, леко сладък аромат, който енергизира, но и същевременно релаксира. Това допринася в борбата със стреса, тревожността и безсънието.

8. Ветивер

Маслото от ветивер има много богат, земен аромат, който релаксира и успокоява. Може да се използва преди лягане или медитация.

Етерични масла при пролетна умора

9. Роза

Розовото масло има превъзходен, мек и нежен аромат, който всеки обича. То има мощни успокояващи свойства, които стимулират съня и потискат стреса.

10. Сандалово дърво

Сандаловото дърво има прекрасен дървесен аромат, който също потиска тревожността, помага за подобряване на паметта и концентрацията, стимулира механизмите на съня.

Коментирай