Здраве и красота

Безплатни терапевтични процедури за пациенти с множествена склероза

Единственият в България център за роботизирана рехабилитация ReGo Rehabilitation подкрепя хората с множествена склероза

19.05.2022г. / 13 24ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

30 май  е определен като международен ден за празнуване на глобалната солидарност и надежда за бъдещето за хората с множествена склероза (МС). Целта на тази глобална инициатива е да повиши информираността на обществото по темата. МС се развива най-често в млада възраст и засяга предимно жени. Това е автоимунно възпалително хронично заболяване и често е свързано с генетична предразположеност.

Единственият в България център за роботизирана рехабилитация ReGo Rehabilitation подкрепя хората с множествена склероза и им подарява консултации и терапевтични процедури с последно поколение роботи не само в деня на МС, а всеки ден през месец май!

От безплатните консултации и терапевтични процедури с иновативни уреди могат да се възползват възрастни с поставена вече диагноза. Професионалистите на ReGo Rehabilitation обичат това, което правят и с внимание са подбрали какво да предоставят на всеки човек с МС във връзка с кампанията: консултация, функционална оценка, една процедура на иновативен уред за роботизирана рехабилитация – MYRO, с насоки от клиничен психолог и сертифициран кинезитерапевт, а при установена двигателна необходимост процедура на Lokomat PRO или на други високотехнологични уреди.

Желаещите могат да се възползват като се обадят на 0884 500 666 до 31 май 2022 и си запишат час.

Още по-добрата новина е, че в случай, че няма свободни часове за май, от ReGo ще продължат да записват часове и за юни!

В този месец от ReGo Rehabilitation насърчават хората с МС да споделят техните истории, защото вдъхновяват други за двигателно независим живот. Повишаването на осведомеността за болестта помага на засегнати от МС да преодолеят бариерите, които ги карат да се чувстват самотни и социално изолирани. Една от вдъхновителките с МС е Ирина, която се сблъсква с болестта на 31-годишна възраст, а сега на 39 говори открито за постиженията си по отношение на двигателната независимост и опита й с различни рехабилитационни практики. 

Екипът на ReGo Rehabilitation, като институция с голям дял в контролирането и възстановяването при това заболяване, подкрепя и се присъединява към общите усилия в световната битка за повишаване качеството на живот на хората с множествена склероза.

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време