Здраве и красота

5 маски за лице с алое вера – за по-малко бръчки и без пигментни петна

Подхранете кожата си с алое

02.06.2022г. / 10 09ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Една от най-добрите естествени съставки в грижа за кожата е алое вера. То действа едновременно противовъзпалително и обновяващо клетките, което го прави чудесна съставка за всички типове кожа. Хидратира добре кожата, спомага за облекчаване на слънчевото изгаряне, намалява белезите от пъпки, спомага за заздравяване на повърхностни рани и други.

Активните съединения в алое вера го правят една от най-добрите грижи за кожата ни. Ето защо обичаме да си приготвяме с него и домашни маски за лице. Днес в рубриката ни „Здраве и красота“ споделяме 5 маски за лице с алое за здрава и красива кожа.

Стягаща маска с алое вера за зряла кожа

Морковите са богат източник на бета-каротин, който е форма на витамин А, спомагащ за поддържането на по-здрава и по-млада кожа. Той е мощен антиоксидант, който предпазва кожата от увреждане, предизвикано от околната среда. В комбинация с алое вера и още няколко съставки може да си приготвите чудесна маска за стягане на кожата на лицето.

В купичка комбинирайте 1 белтък, 1 супена лъжица ситно настърган морков, 1 чаена лъжичка гел от алое вера. Получената смес се нанася върху чиста и суха кожа. След 15-20 минути изплакнете с хладка вода и нанесете подходящ крем.

Алое вера за кожата около очите

Антибактериална маска с алое вера за кожа, склонна към акне

Маслото от чаено дърво е невероятна и силно мощна съставка в грижа за кожата. За него е известно, че помага за елиминирането на бактериите, отговорни за появата на пъпки. В допълнение успокоява кожата. В купичка комбинирайте 1-2 супени лъжици гел от алое вера, 1-2 капки масло от чаено дърво и малко парче ситно настъргана краставица. Всичко се разбърква добре. Маската се оставя да действа 10-15 минути. След изплакването ѝ нанесете подходящ крем.

Прах от розов цвят прави кожата и косата по-здрави и красиви

Овлажняваща маска с алое вера

Тази маска е подходяща за всеки тип кожа и особено за дехидратираната. В купичка комбинирайте ¼ намачкано авокадо с 1 супена лъжица гел от алое вера. Здравословните мазнини в авокадото помагат за поддържане на влагата в епидермалния слой на кожата. Също така е известно, че маслото от авокадо спомага за синтеза на колаген. Така че може да комбинирате алое с няколко капки масло от авокадо. Маската се оставя да действа 10-15 минути.

Свързани статии

Балансираща маска с алое вера за мазна кожа

Комбинирайте 2 чаени лъжички бяла каолинова глина (хума) с 1 чаена лъжичка гел от алое вера и 1 чаена лъжичка вода, която може и да е розова. Съставките се разбъркват в неметален съд с дървена шпатула или лъжица, а не метална.

Ако е необходимо може да добавите още малко вода. Нанесете маската върху чиста и суха кожа. След 10-15 минути изплакнете с хладка вода и нанесете подходящ крем.

Изсветляваща маска за лице при пигментни петна

Ако търсите маска, която да подхрани кожата ви, но и да помогне за подобряване на нейния тен, опитайте следната комбинация – 1 супена лъжица гел от алое вера, няколко капки сок от пресен лимон и 1 супена лъжица мед. Лимоните са богати на витамин С и антиоксиданти, които намаляват вредите от свободните радикали, както и риска от преждевременно стареене на кожата. Също така действат като естествен ексфолиант върху кожата и така подобряват тена ѝ.

Коментирай