Здраве и красота

6 упражнения за плосък корем вкъщи

Стегнат корем и видими мускули

03.06.2022г. / 13 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Плосък корем за лятото – мечта, която не е недостижима. Трябва да знаете кои са най-добрите упражнения за корем, които можете да правите вкъщи, и ще сте готови да покажете коремните си мускули на плажа. Тънката талия не е важна само за самочувствието, когато сте по бански. Намаляването на коремните мазнини е от съществено значение за цялостното здраве. Така че, захващайте се за работа с някои от най-полезните упражнения за стегнат корем вкъщи.

Най-добрите упражнения за стегнат корем за лятото

Коремни преси

Може да ги мразите, но няма как да минете без тях. Коремните преси са стар изпитан метод за стягане на коремната мускулатура и премахване на коремните мазнини. Правете 3 серии по 15 повторения. Важно е да прилепите гръбнака си към земята така, че да няма празно пространство между него и пода. Така ще активирате мускулите правилно и ще предпазите кръста.

10 трика за плосък корем

Коремни преси с извиване

Това упражнение надгражда обикновените коремни преси, като поставя акцент и върху страничните коремни мускули. При всяко издигане нагоре и свиване на коремните мускули, извивайте тялото си встрани. За повече трудност повдигнете коленете над пода.

Не яжте това, ако искате плосък корем

Коремна преса с гира

За да добавите тежест към коремните преси, въведете и гира в изпълнението. Легнете по корем. Изправете краката нагоре. При всяко повдигане на торса посягайте с гирата към пръстите на краката. При връщане назад към пода, прибирайте гирата към гърдите. За повече трудност дръжте гирата с изправени ръце над главата. Правете 3 серии по 15 повторения.

Повдигане на краката

Повдигането на краката поставя акцент върху долната част на корема, в която се концентрират най-много мазнини, най-трудни за премахване. Заемете позиция за коремни преси, повдигнете главата с ръце на тила. Повдигнете краката нагоре. Започнете да повдигате таза, като внимавате да няма засилка и залюляване на краката. Използвайте коремните мускули за повдигане на таза. Така ще ги накарате да работят. Направете 3 серии по 15 повторения.

Как да имате плосък корем след 40?

Планк

Планк е прекрасно упражнение за стягане на корема, но и цялата останала мускулатура. Задръжте в позиция планк в 3 серии по 10 секунди. Постепенно надграждайте, като добавяте още време в изпълнението на упражнението. Можете да го изпълните на лакти или на длани.

Страничен планк

Най-добрите кардио тренировки за сваляне на корема

Страничният планк има чудесни ползи за коремните мускули, но добавя напрежение и към страничните коремни мускули, което води до прогрес в постиженията ви. За да изпълните страничен планк, застанете на лакът, като той трябва да се пада точно под рамото. Изпънете краката си, като горният крак покрива долния. Задръжте в тази позиция за 10 секунди, като удължавате времето с всяко следващо упражнение. За повече трудност, движете таза надолу-нагоре. Така стягате допълнително мускулите.

Снимки: iStock

Коментирай