Здраве и красота

Най-добрите упражнения за стегнат корем за лятото

Красиви и изваяни коремни мускули

02.06.2021г. / 07 47ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки иска да привлича одобрителните погледи на околните, когато се появи по бански на плажа. Ако и вие мечтаете за стегнат и изваян корем, време е да поработите за него. Ето кои са най-добрите упражнения за стегнат корем, с който да се гордеете.

Защо не трябва да правите коремни преси всеки ден?

Нисък планк

Ниският планк е прекрасно упражнение за стягане не само на коремните мускули, но и на цялото тяло. Застанете с лице към пода на колене. Подпрете ръце на пода, като внимавате да поставите китките точно под раменете. Коленете са свити и се намират точно под тазобедрените стави. Изпънете крака назад. Важно е да внимавате гърбът ви да е изцяло изправен. Трябва да образува една права линия от главата до краката. Сгънете ръцете си и се подпрете на лакти. Лактите трябва отново да се намират точно под раменната става. Стойте в тази позиция на нисък планк поне 30 секунди. Повторете между 3 и 5 пъти с почивки по 15 секунди.

Защо упражненията за корем не помагат за премахване на коремни мазнини?

Страничен планк

За да изпълните страничен планк, застанете в поза нисък планк. Завъртете тялото си на една страна, като внимавате лакътят на ръката, която използвате за опора, да се пада под рамото. Изпънете краката и образувайте една права линия от главата до краката си. Задръжте в тази поза страничен планк за минимум 30 секунди. Можете да изпълните упражнението между 3 и 5 повторения отново с почивки между сериите.

Причини за коремни болки след тренировка

Повдигане на краката

Легнете по гръб като за изпълнение на коремни преси. Изпънете краката си на пода в права линия. Уверете се, че сте долепили цялата повърхност на гърба си до пода. При повдигане на краката се старайте да не отлепяте гърба си от пода, за да го предпазите от наранявания. Направете 3 серии по 15 повторения.

Коремните преси помагат ли наистина за постигане на плосък корем?

Странични коремни преси

Страничните коремни преси са чудесно упражнение, което тренира както централните, така и страничните коремни мускули. Страничните коремни преси се изпълняват като стандартните, но при повдигане на тялото се прави завъртане встрани. За повече трудност и предизвикателство, повдигайте противоположния крак при завъртане. Направете 3 серии по 15 повторения.

12 съвета за плосък корем

Коремни преси

Свързани статии

Стандартните коремни преси са незаменим помощник в извайването на коремните мускули. Изпълняват се в легнало положение по гръб с ръце зад врата, като внимавате лактите да са добре разтворени и да образуват права линия помежду си. При изпълнение не натискайте главата с ръце напред, за да не нараните врата си. Опитайте да използвате само коремните мускули, за да повдигнете торса. За допълнителна трудност, повдигнете краката си, свити в коленете.

3 лесни упражнения за коремни мускули

Снимки: iStock

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 2 години )