Здраве и красота

Домашен серум с етерични масла за активация на растежа на косата

Подобрява състоянието на косата и я сгъстява

15.06.2022г. / 06 02ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Косопадът е проблем, с който се сблъскват милиони жени, а и мъже, особено след прекаран ковид. Този ужасяващ проблем може да засегне хора във всякакви възрасти и по различни причини. Може да се появи сезонно, а е възможно и да е провокиран от стрес, хормонални проблеми, прием на медикаменти, различни заболявания и инфекции. А понякога причината е неизяснена.

3 вълшебни трика против косопад

За да преодолеете косопада и да активирате наново растежа на косата, можете да си направите домашен серум против падане на косата, който активира растежа и стимулира заздравяването на косъма. Той е с изцяло натурални продукти и етерични масла, които имат мощно влияние върху подобряването на състоянието на косата.

5 домашни грижи при косопад след прекаран ковид

Съставки на серума:

  • 10 г масло от жожоба;
  • 15 г масло от гроздови семки;
  • 7 капки масло от лавандула;
  • 5 капки масло от розмарин;
  • 3 капки масло от мента;
  • 3 капки масло от кедрово дърво;
  • 2 капки масло от чаено дърво.

Как да използвате бадемово масло, за да контролирате косопада

Свързани статии

Смесете всички съставки в стъклено шишенце и разклатете много добре, докато се смесят напълно. Хубаво е да използвате шишенце с капкомер, за да ви е по-лесно да дозирате серума върху памучен тампон, с който да втривате в корените. Не се налага отмиване. Може да се нанася сутрин и вечер.

6 начина да предотвратите косопад по време на сън

Разклащайте шишенцето преди всяка употреба. Масажирайте скалпа, след като нанесете серума, за да проникне по-добре в корените. Покрийте главата с топла кърпа или домакинско фолио. Изчакайте да подейства 1 час. След това свалете кърпата. По желание може да отмиете, а може и да оставите за цяла нощ.

Коментирай