Здраве и красота

Домашен серум с масла за бърз растеж на ноктите

Активира растежа и заздравява ноктите

22.06.2022г. / 10 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка жена, която обича да поддържа маникюра си, мечтае ноктите ѝ да растат по-бързо. Това е напълно възможно с помощта на подхранващи домашни серуми за бърз растеж на ноктите, които не само активират растежа, но и подхранват, хидратират и подобряват структурата на нокътя.

Антистареещ серум за кожа без бръчки

Ще ви предложим един такъв прекрасен серум за бърз растеж на ноктите, който можете да си направите в домашни условия, тъй като е изцяло с натурални продукти.

Ето и съставките:

  • ½ супена лъжица гел от алое вера;
  • ½ супена лъжица рициново масло;
  • 1 капсула витамин Е;
  • 1 скилидка чесън.

Ако нямате рициново масло, то може да се замести с кокосово масло, зехтин или масло от ленено семе.

8 причини за слаби и чупливи нокти

Защо тези съставки са толкова подходящи и полезни за растежа на ноктите?

Алое вера съдържа превъзходни вещества, които подхранват ноктите, омекотяват нокътната плочка, кожичките и стимулират растежа. Алое е препълнено с витамини и минерали, които проникват в кожата и ноктите и насърчават растежа.

Рициновото масло съдържа мастни киселини, които регенерират ноктите и контролират растежа. То може да подобри вида и структурата на ноктите, като участва в борбата с гъбичките и бактериите, които правят ноктите по-слаби и пречи на растежа им. Рициновото масло има антибактериални свойства, а мастните киселини не само подхранват, но и хидратират.

7 лесни начина да стимулирате растежа на ноктите

Маслото от витамин Е има подобни на рициновото масло действия. То е наситено с есенциални мастни киселини, които овлажняват грубите кожички, премахват сухотата от ноктите и кожата на ръцете, укрепват нокътната плочка, правят ноктите по-здрави и плътни, стимулират растежа.

Свързани статии

Чесънът е известен с мощните си антибактериални свойства. В него се съдържа и селен, който заздравява ноктите и стимулира растежа им. Антимикробните съединения в чесъна потискат растежа на гъбичките и бактериите, като спомагат за изглаждането на структурата на нокътя и възвръщането на розовия му блясък.

5 начина да премахнете пожълтяването на ноктите

Как да си направите серум за растеж на ноктите?

В чист и подсушен малък стъклен буркан смесете алое вера, рициновото масло и маслото от капсулата витамин Е. Разбъркайте добре, докато се смесят напълно. Пресовайте чесновата скилидка на много фина паста. Добавете към маслата и разбъркайте. Оставете серума да престои за 48 часа, за да може маслата да се наситят с веществата от чесъна. Прецедете през много фин тензух. Прелейте серума в стъклено шишенце с капкомер.

5 домашни грижи за здрави нокти

Капвайте по една капка на всеки нокът преди лягане. Масажирайте, докато маслата попият. Не отмивайте. Маслата може да стоят върху ноктите през цялата нощ.

Коментирай