Здраве и красота

5 начина да премахнете пожълтяването на ноктите

Натурални методи за връщане на блясъка и розовия цвят на ноктите

10.04.2021г. / 06 24ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Жълтите петна по ноктите обикновено се появяват при честа употреба на лакове за нокти. Те са трудни за премахване и в повечето случаи не се повлияват от лакочистителите. Може да е наистина трудно да оставите ноктите си да „подишат“ без лак, когато са пожълтели. Това може да понижи самочувствието ви и да ви накара да се срамувате от ноктите си.

5 домашни грижи за здрави нокти

За щастие има няколко прекрасни натурални начина за премахване на жълтите петна по ноктите. С тях ще върнете розовия им цвят и свежестта им.

Масло от чаено дърво

Етеричното масло от чаено дърво е чудесно средство да почистите ноктите от жълтите петна. То има и антибактериални и противогъбични свойства, което ще е допълнителен бонус за ноктите ви. Капнете по 1 капка масло от чаено дърво на всеки нокът. Изчакайте да подейства 5 до 10 минути. След това втрийте с памук, за да премахнете петната.

Какво трябва да знаем за лаковете за нокти

Ягоди

Ягодите имат избелващи свойства. Нарежете няколко пресни ягоди. Наложете парченцата върху ноктите. Изчакайте 10 минути, след което изплакнете с топла вода. Ако резултатите са по-бавни или по-незабележими, направете каша от пресни ягоди с 1 чаена лъжичка сода. Втривайте сместа в ноктите и оставяйте да действа 10 минути.

7 лесни начина да стимулирате растежа на ноктите

Избелваща паста за зъби

Избелващата паста за зъби може да ви помогне да отстраните пожълтяването по ноктите. Втрийте малко паста във всеки нокът. Оставете да подейства 10 минути и измийте.

Сода за хляб и лимон

Лимоновият сок има избелващи и просветляващи свойства както за кожата, така и за косата. Содата също. Направете паста от 1-2 щипки сода с 1 супена лъжица лимонов сок. Втрийте в ноктите с масажиращи движения. Използвайте памучен тампон. Оставете да подейства няколко минути, но не прекалявайте, защото и двете съставки са агресивни и може да наранят ноктите при прекалено дълго въздействие.

Какви са възможните причини за разслояване на ноктите?

Оцет

Оцетът има антибактериални и противогъбични свойства. Има вероятност пожълтяването по ноктите ви да е причинено от бактериални или гъбични инфекции. Оцетът може да допринесе за намаляване на това пожълтяване. Накиснете ноктите в разтвор от 1 чаша вода и 4-5 супени лъжици оцет. Изчакайте 10 минути и изплакнете.

Коментирай