Здраве и красота

Спрей за коса с морска сол за стилизиране и против омазняване

Чиста и подредена коса за по-дълго

27.06.2022г. / 15 36ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Мечтаете ли си за усещането за „плажна коса“, която е изсъхнала заедно с морската сол от морето? Солта прави косата гладка, стилизирана, спокойна и покорна. С нейна помощ много лесно можете да оформите кичурите, да направите вълнисти къдрици или просто да накарате косата да изглежда по-малко мазна.

Домашен спрей за изсветляване на косата

Домашният спрей с морска сол може да ви помогне да се справите с двата най-често срещани проблема с косата – бързото омазняване и непокорната коса с фриз ефект.

Морската сол има свойството да извлича себума от скалпа и косъма, като кара косата да изглежда по-чиста, а едновременно с това я стилизира, приглажда хвърчащите косъмчета и създава благоприятни условия за оформяне на прически.

Можете да използвате солен спрей за коса вместо лак, защото има завидни оформящи свойства без да уврежда косата.

Оризова вода за бърз растеж на косата

В допълнение морската или английската сол (могат да се използват и двете) имат противовъзпалителни свойства, които подобряват състоянието на кожата на главата и косата, детоксикират я, намаляват секрецията на себум.

Как да си направите натурален спрей за коса с морска сол против омазняване и за стилизиране?

Съставки:

  • 1 чаша чай от лайка, охладен;
  • 1 супена лъжица английска сол;
  • 1 чаена лъжица морска сол;
  • 1 чаена лъжица гел от алое вера;
  • 1 чаена лъжица кокосово, бадемово или масло от жожоба;
  • 4-5 капки масло от лавандула или грейпфрут;
  • 1 чаена лъжица лимонов сок за изсветляване.

Пригответе чая, като потопите пакетчето за 5 минути във вряща вода. Отцедете и охладете малко. Смесете всички съставки без алоето и лимоновия сок в спрей бутилка. Разклатете много добре и толкова продължително, колкото да се разтворят солите и да се смесят всички масла. Оставете течността да изстине напълно, така всичко ще се разтвори и смеси добре.

Серум за копринена коса с масло от авокадо и рицин

След като изстине, добавете алоето и лимоновия сок. Разклатете отново много добре, докато се смесят. Пръскайте в косата след всяко измиване. Намачквайте леко кичурите, за да ги оформите, а и за да полепне добре спреят по тях.

Коментирай
Здраве и красота