Здраве и красота

Бразилско масло от тукума – за красиви кожа и коса

Богато на мастни киселини

28.06.2022г. / 11 55ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Натуралните масла все по-често намират приложение в ежедневната грижа за кожата и косата. Чували ли сте за масло от тукума? Маслото се добива от палмата тукума, растяща предимно в тропическите гори на Амазонка в Бразилия. Маслото се получава от семената на палмата чрез техника на студено пресоване.

Маслото от тукума е известно с богатото си съдържание на олеинова киселина, миристинова и лауринова киселини. Комбинацията от тези киселини придава невероятните му качества за възстановяване на кожните клетки. Този невероятен продукт е богат на витамин А, антиоксиданти и мастни киселини.

Комбинация от масла за подхранване на кожата на тялото и лицето

Употребата му има редица ползи за здравето и красотата на кожата и косата. Маслото от тукума е едно от най-добрите за суха, зряла кожа. Лесно се усвоява от кожата, като същевременно действа като отличен овлажнител.

Също така се смята, че действа благоприятно при кожа с появили се вече стрии, както и намалява риска от появата на нови, а също така намалява и тъмните петна.

Масло от манго – за красиви кожа и коса

Антиоксидантите в маслото не само помагат за подхранването на кожата в дълбочина, но също така забавят процесите на стареене. Това прави маслото от тукума подходящо не само за сухи кожи, а и за нормални, чувствителни и смесени.

Освен че с негова помощ изглеждаме по-свежи и красиви, това масло не запушва порите и не допринася за появата на черни точки. Има естествен аромат, както повечето натурални масла, които нямат добавени аромати.

Маслото има твърда текстура, затова преди употреба трябва да се разтапя на водна баня. След това се нанася върху кожата на лицето или тялото върху желаните зони с лек масаж. Подходящо е за комбинация с други масла като лавандулово например. С него може да приготвяте домашни маски за лице и коса, домашни кремове.

Свързани статии

Чудесна възстановяваща грижа е за изтощени коси. Косъмът е подхранен, косата е по-мека, лъскава, не се заплита, расте здрава и силна, косопадът намалява, а скалпът не е раздразнен. Според някои данни маслото не причинява пърхот.

Важно е маслото добре да се разтопи и да няма на пипане зърнеста текстура, защото така кожата и косата ви няма да могат да извлекат максимално ползите от него. Разбира се в никакъв случай не нанасяйте маслото топло.

Коментирай