Здраве и красота

Домашен крем против бръчки с ший и кокосово масло

Съдържа само съставки от природата

16.08.2022г. / 11 32ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бръчките са последното нещо, което искате да виждате по лицето си. Но те са естествен дефект, случващ се с напредване на възрастта. Появата им може да се ускори от атмосферните влияния, недобрата защита от слънцето, неправилното хранене, употребата на неправилната козметика за вашия тип кожа, хормонални проблеми, колебания в теглото и още много други фактори. 

За какво подсказват бръчките по лицето ни?

За щастие има начини, с които да се преборите с бръчките или поне да ги направите по-малко видими, да отложите появата им. Това се случва най-лесно и ефективно с помощта на натурални съставки, които природата ни подарява. 

Направете си домашен крем против бръчки с кокосово масло, масло от ший, етерични масла, които имат прекрасно влияние върху кожата, подхранват я, хидратират я в дълбочина и намаляват видимостта на бръчките. 

Кои са най-добрите съставки за домашния ви крем против бръчки?

Масло от авокадо 

Маслото от авокадо е известно като суперхрана за кожата. То е богато на мастни киселини, антиоксиданти, които имат антиейдж ефект. Съдържа витамин Е, които има противовъзпалителни свойства и изглажда текстурата на кожата. 

5 начина да намалите бръчките по челото

Кокосово масло 

Кокосовото масло е богато на мазнини, от които кожата се нуждае. Има мощни противовъзпалителни, антибактериални и антимикробни свойства. Почиства кожата в дълбочина, контролира секрецията на себум и изглажда бръчките. 

Масло от ший 

Маслото от ший прониква в кожата в дълбочина и я подхранва и хидратира. Омекотяващите му свойства изглаждат структурата на кожата и могат да повлияят положително върху силно увредена и суха кожа, податлива към бръчки. 

Нощни навици за по-красива и здрава кожа без бръчки

Съставки на домашния крем против бръчки: 

  • 1/8 чаша масло от авокадо;
  • 2 супени лъжици кокосово масло;
  • 1 супена лъжица пчелен восък;
  • 1 супена лъжица масло от ший;
  • 5 капки масло с витамин Е;
  • 3 капки масло от лавандула;
  • 1 капка масло от тамян;
  • 1 супена лъжица пудра от арарут или царевично нишесте.

10 съставки, които се борят с бръчките и стареенето на кожата

Сложете всички съставки в стъклен буркан с изключение на витамин Е, етеричните масла и пудрата от арарут (нишестето). Поставете буркана в тенджера с вода на котлона на слаб огън. Загрейте, докато съставките започнат да се топят и смесват. Разбъркайте добре. 

След като съставките са изцяло разтопени, свалете от котлона. Оставете буркана да изстине, но не напълно. Добавете витамин Е, етеричните масла и пудрата от арарут или нишестето. Разбъркайте, докато се смесят изцяло. 

7 трика за прикриване на бръчките

Оставете крема да изстине добре преди да затворите капака. Съхранявайте на тъмно и сухо място. Прилагайте върху кожата сутрин и вечер за добри резултати. 

Коментирай
Здраве и красота