Здраве и красота

Лунна диета за октомври

Време е за детокс на организма

01.10.2022г. / 07 57ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Месец октомври вече е тук, а ние нетърпеливо поглеждаме към календара, за да си запишем фазите на Луната за лунната диета. Нашето тяло се нуждае от детокс през цялата година. Натрупването на токсини в резултат на околната среда, стрес, нездравословно хранене, води до редица неразположения, възпаления в тялото, наличие на умора и т. н.

Кои храни са важни за здравето на щитовидната и помагат в отслабването?

От друга страна, лунната диета ни помага да елиминираме заедно с част от излишните течности и много токсини. Тя може да бъде едно чудесно начало на един по-здравословен начин на хранене. Всяка част от диетата трае 24 часа от началото на лунната фаза, през които се консумират само вода, пресни плодови и зеленчукови сокове, билкови чайове. Подсладители, мед, млечни храни и всякакви други, алкохол не се разрешават. В някои случаи, ако усетите слабост може да хапнете по-захарен плод, а ако диетата ви кара да се чувствате замаяни, най-добре е да я прекратите.

Хапвайте сушена папая за здрава коса и при запек

Когато тялото се прочиства от токсини и излишни течности е възможно да усетим главоболие, да ходим по-често по малка нужда. След като съответната лунна фаза приключи, продължаваме да се храним със сокове, малко кисело мляко, варен картоф. Постепенно, без да има обилно хранене в дните след лунната фаза добавяме в дневното си меню, риба, по-леки меса, бульони.

Така намаляваме риска от стомашни проблеми и се чувстваме енергични, мотивирани да намалим до минимум консумацията на захарни изделия, лакомства, колбаси.

Ето и фазите на Луната за лунната диета през октомври:

  • 3.10.2022 г. – 03:26 часа – първа четвърт;
  • 9.10.2022 г. – 23:41 часа – пълнолуние;
  • 17.10.2022 г. – 20:03 часа – последна четвърт;
  • 25.10.2022 г. – 13:20 часа – новолуние.
Коментирай