Здраве и красота

Напукани устни – 10 начина да решите този проблем през есента

Как да запазите устните меки в студените месеци

24.10.2022г. / 15 31ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

6. Прясно мляко.

Напоете памучен тампон с прясно мляко и нанесете върху устните. Потупвайте няколко пъти в продължение на 5 минути. След това оставете да подейства за още 10, без да облизвате устните. Прясното мляко съдържа протеини, мазнини и млечна киселина, които действат едновременно подхранващо и ексфолиращо.

Подхранващи маски за сочни устни

7. Избягвайте ментол и камфор.

Някои балсами за устни съдържат ментол и камфор, които създават приятен охлаждащ ефект, но са пагубни за кожата на устните. Те пресушават и влошават тяхното състояние.

Основни грешки, причиняващи напукани устни

Свързани статии

8. Подбирайте внимателно червилото си.

Не всички червила са еднакви. Багрилата в някои пресушават кожата прекалено. Други са с матиращ ефект, което изсушава кожата допълнително. Най-коварни са дълготрайните червила, които са предназначени да се застоят върху устните ви за максимален период от време независимо дали облизвате устните си или се храните.

Как да направим устните по-розови по натурален начин?

9. Предпазвайте устните от слънцето.

Кожата на устните е крехка и ѝ е необходима слънцезащита. Избирайте балсам за устни, съдържащ слънцезащитен фактор. Това помага за запазването на мекотата на устните.

10. Хидратирайте отвътре.

Постарайте се да пиете достатъчно вода, за да осигурите на организма си добра хидратация. Това има огромно значение за състоянието на кожата и устните включително.

Напукани устни – как да овладеем този кошмар?

Коментирай