Здраве и красота

Две съставки за детокс на черния дроб

Вълшебна смес за прочистване от токсини

21.11.2022г. / 14 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Черният дроб е един от най-важните органи в човешкото тяло, без който животът е немислим. Можете да живеете без някои от органите си с по-второстепенна или не толкова жизненоважна функция, но без черен дроб това е невъзможно. По тази причина е от огромно значение този орган да се пази здрав. Един от начините да го направите е да го детоксикирате редовно.

Храни за детокс на бъбреците

Правилното хранене, въздържанието от алкохол, избягването на наситените мазнини и захарите са само част от нещата, които можете да направите в името на здравето на черния си дроб.

Има и една вълшебна комбинация от две съставки, които имат мощен детоксикиращ ефект спрямо черния дроб. Това са зехтинът и лимоновият сок.

Зехтинът е богат на мазнини, но те са есенциални и ненаситени. Това означава, че са необходими на организма, за да извършва определени функции. Полезните мазнини са незаменими и трябва задължително да присъстват в храненето, защото спомагат за усвояването на витамините, контрола на холестерола.

Прости трикове за бърз детокс на тялото

Лимоновият сок има прочистващ и антиоксидантен характер. Той стимулира храносмилането, метаболизма, отделянето на токсини от тялото.

За да детоксикирате черния си дроб с тази вълшебна смес, комбинирайте една чаена лъжица зехтин с една чаена лъжица лимонов сок, прясно изцеден. Разбъркайте сместа много добре. Изпийте на гладно.

Кои плодове помагат за детокс след празничното преяждане

Свързани статии

Правете този ритуал всяка сутрин поне 30 минути преди да изпиете кафето си и да изядете закуската си. Комбинацията от зехтин с лимонов сок не само детоксикира черния дроб, но и стимулира храносмилането и метаболитните процеси в тялото. По този начин помага за контрола на теглото, холестерола, кръвната захар.

Комбинацията от зехтин и прясно изцеден лимонов сок спомага и за прочистването на кръвта от токсини. Допринася и за извеждането на излишните течности от тялото.

Защо детокс диетите не работят, дори могат да са опасни?

След около 1 месец редовен прием би трябвало да усетите полезните ефекти на тази смес. Ще се чувствате по-леки, тежестта и подуването в корема би трябвало да намалеят, изхождането трябва да стане по-редовно, а и ще се чувствате пълни с енергия.

Коментирай