Здраве и красота

10 природни метода за стимулиране на растежа на косата

Как да спрете косопада и да върнете обема на косата

22.11.2022г. / 17 20ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

5. Женшен.

Женшен е билка, широко използвана в източната култура. Тя стимулира фоликулите и подобрява растежа на косата. Може да се приема под формата на отвара, може да се използва като средство за изплакване на косата без отмиване.

4 етерични масла за бърз растеж на веждите

6. Сок от лук.

Лукът съдържа активни вещества, които стимулират израстването на косата и са ефективни при косопад. Нарежете няколко глави лук, по възможност по-сочен. Изстискайте сока му с преса или в кухненски робот. Нанесете с тампон върху кожата на главата. Оставете да подейства без отмиване за цяла нощ. Правете тази процедура два пъти седмично.

7. Етерично масло от розмарин.

Розмаринът е още един прекрасен стимулант на растежа. Притежава мощни стимулиращи свойства. В комбинация с масло от арган и жожоба може да направи чудеса с косата ви. Втривайте масло от розмарин в скалпа след измиване с шампоан. След това изплакнете с отвара от женшен или коприва.

Косопад по време на бременност – как да предпазите косата си

8. Масло от здравец.

Маслото от здравец се слави с прекрасни качества за здрава и жизнена коса. То стимулира растежа и подобрява кръвообращението в скалпа. Можете да добавите маслото от здравец към шампоана или балсама си. Капнете няколко капки в шепата си и нанесете заедно с продукта, който сте избрали да обогатите.

9. Лимон или лимоново масло.

Лимоновият сок и лимоновото масло имат много мощни стимулиращи растежа свойства. Лимонът има две важни едновременни свойства – прояснява и прочиства косъма от натрупвания, и стимулира скалпа в образуването и активирането на космените фоликули. Това прави косата по-гъста, красива, жизнена, лъскава и по-бързо растяща.

Магическа смес от оцет и градински чай против косопад

10. Кисело мляко.

Киселото мляко е натурален продукт, съдържащ протеини, полезни мазнини и млечна киселина. Директното му нанасяне върху косата и скалпа подхранва, стимулира растежа, премахва токсините от кожата и косъма, намалява косопада.

Коментирай