Здраве и красота

Малко познатото масло от зърнастец – защо е полезно за кожата

Какви са свойствата на етеричното масло от морски зърнастец в грижата за красотата

03.01.2023г. / 09 05ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Грижата за кожата е много важна част от цялостната поддръжка на красотата. Когато стане дума за кожата, обикновено в грижата за нея сме свикнали да включваме измиващи, подхранващи и хидратиращи продукти, но често забравяме за даровете на природата.

Етеричните масла са сред тези дарове, които природата ни дава. Но и между тях има малко познати, които обаче заслужават специално внимание.

Как да предпазим защитната бариера на кожата

Етеричното масло от морски зърнастец е именно такъв продукт, който има превъзходни свойства за кожата.

Какво представлява морският зърнастец?

Морският зърнастец е малко познат у нас, но широко разпространен в Китай. Въпреки това маслото от него може да се открие в магазините и да ви послужи като прекрасна добавка в грижата за красота.

Това растение произвежда малки плодчета с леко цитрусов вкус. Богати са на фибри, антиоксиданти, витамини и минерали, а маслото от тях съдържа множество мастни киселини, ценни за кожата.

Защо е добре да включите маслото от морски зърнастец в грижата за кожата? Какви са неговите ползи за красотата?

Грешки в грижата за лицето, които увреждат кожата

Антистарееща грижа

Маслото от морски зърнастец съдържа огромно количество антиоксиданти. Те са една от незаменимите съставки в борбата със стареенето на кожата. Борят се с влиянието на свободните радикали, които нанасят щети по кожата и ускоряват процесите на стареене на клетките.

Контролира себума

Секрецията на излишни количества себум е сред най-честите проблеми, свързани с кожата, които причиняват натрупване на мазнини, запушвания на порите и създават условия за възпаления и пъпки. Лъщенето е неприятен проблем, който понижава самочувствието, а и пречи на задържането на грима. С помощта на маслото от зърнастец можете да контролирате успешно себума и да направите кожата по-балансирана.

6 етерични масла за стресирана кожа с бръчки

Дълбока хидратация

Маслото от морски зърнастец хидратира кожата в дълбочина, като доставя много ценни за целта мастни киселини и фитостероли. Те имат превъзходни подхранващи свойства, които не само хидратират кожата, но я омекотяват и я правят гладка.

Подходяща грижа за всеки тип кожа

Най-хубавото при маслото от зърнастец е, че може да се използва успешно за всеки тип кожа. Подходящо е и за чувствителна кожа, склонна към акне кожа, розацея, дехидратирана и много суха кожа, старееща кожа.

Козметика с козе мляко – преобразява кожата

Коригира тена на кожата

Ако се борите с тъмни кръгове или торбички под очите, маслото от зърнастец може да ви помогне. То има тонизиращи, изсветляващи и коригиращи ефекти, които изглаждат тена около очите, отнемат от подпухналостта и прикриват несъвършенствата.

Коментирай
Свободно време