Здраве и красота

Трикове за премахване на тъмни петна по подмишниците

Как да изсветлите кожата на това деликатно място

05.01.2023г. / 13 48ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кожата на подмишниците е третирана ежедневно по всякакви начини – с дезодоранти, антиперспиранти, бръснене, епилиране. Кожата в тази зона е деликатна и нежна. По принцип цветът ѝ не се различава много от останалите зони на кожата, затова ако забележите потъмняване в областта, вероятно ще искате да коригирате този проблем, за да повишите самочувствието си.

Коя е най-голямата грешка при бръснене на подмишниците

За да не се притеснявате от тъмните петна по подмишниците, вижте как лесно да ги премахнете с някои трикове.

Бръснете правилно

Правилното бръснене е от много голямо значение за състоянието на кожата. Това важи за подмишниците, но и за всяка друга зона на тялото. Бръснете по посока на растежа на косъма, не директно на контра. Уверете се, че сте премахнали по-голямата част от окосмяването, преди да бръснете на контра.

Причини за поява на сърбеж в областта на подмишниците

Нанасяйте овлажняващ и успокояващ лосион след бръснене. Правете го по възможност вечер, за да действа през нощта. Сменяйте често самобръсначките, за да избегнете инфекции, раздразнения, потъмняване на кожата.

Нанесете краставица

Резенчетата краставица имат невероятен ефект при тъмни петна по подмишниците и кръгове около очите. Те са богати на антиоксиданти, естествени киселини и вода, които в комбинация имат свойството да повлияват благоприятно тена на кожата.

Просто наложете резени краставица върху тъмните петна по подмишниците. Стойте с вдигнати ръце и в легнало положение за минимум 20 минути. След това просто изплакнете без отмиване.

Домашни рецепти срещу изпотяване на подмишниците

Свързани статии

Ексфолиране с лимонов сок

Лимоновият сок има изсветляващи и ексфолиращи свойства. Може да ви е от полза за намаляване на пигментацията и потъмняването на кожата на подмишниците. Смесете 1 супена лъжица лимонов сок с 1 супена лъжица гел от алое вера. Разбъркайте с лъжица и нанесете върху кожата. Оставете да действа 10 минути и изплакнете.

Сода за хляб

В купа смесете 2 супени лъжици сода с малко вода, колкото да се получи гъста паста. Разбъркайте. Втрийте пастата в кожата на подмишниците. Оставете да подейства 5 минути и изплакнете.

5 натурални лека при неприятна миризма на подмишниците

Коментирай