Здраве и красота

7 от най-ефективните упражнения за премахване на паласките

Премахнете досадните мазнинки

06.01.2023г. / 14 31ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Често пъти дори когато спазваме хранителен режим и спортуваме редовно, понякога има определени части от тялото ни, които много трудно се повлияват от упражнения. Въпреки часовете прекарани във фитнеса, можем да имаме мазнинки около коленете, бричовете, коремчето или пък паласките. Ако и вие страдате от подобен проблем, предлагаме ви няколко упражнения, с които можете да премахнете паласките около талията. Ето ги и тях:

Бърпита с подскок

Това упражнение е страхотно и ще повлияе на цялото ви тяло. Често когато искаме да махнем мазнинките около талията, е нужно да правим комплексни упражнения, точно като това.

Как да го изпълните? Застанете в поза планк. След това с лек подскок приберете краката към гърдите. Накрая се изправете на крака, като същевременно подскочите и плеснете с ръце. Пригответе се да се изпотите сериозно! Изпълнете 3 серии по 15 повторения.

Коремни преси тип „колело“

Как да го изпълните? Легнете на пода. Сгънете коленете под прав ъгъл. Сключете ръцете зад врата. Повдигнете гръдния кош. Усучете леко тялото и се опитайте с десния лакът да допрете лявото коляно. Другият крак е повдигнат и разположен паралелно на пода. Изпълнете движенията бързо така, че да наподобяват въртене на педали на колело. Това упражнение ще помогне да оформите талията. Изпълнете 3 серии от 10 или 20 повторения.

3 упражнения с топка за дупе и бедра

Вакуум на колене

Как да го изпълните? Сгънете коленете и ги сложете под дупето. Разположете ръцете отстрани на тялото и леко издърпайте раменете назад. Представете си, че с областта на корема около пъпа, трябва да докоснете гърба си. Глътнете корема си колкото се може повече. Задръжте в тази позиция около 5-10 секунди. Ако вече сте изпълнявали това упражнение, може да задържите и за 20 секунди. Някои хора не дишат по време на изпълнението на упражнението, докато други опитват да не нарушат нормалния ритъм на дишане. Проверете кой вариант ще е по-подходящ за вас. През цялото време стягайте коремните си мускули и не ги отпускайте. Това упражнение ще ви помогне да приберете корема си и да премахнете сантиметри от талията. Изпълнете 5 пъти.

Страничен планк

Как да го изпълните? Застанете настрани. Свийте лакътя, така че той да е в една равнина с рамото. Повдигнете таза и нека тежестта на тялото да се поеме от долната част на краката и лакътя. Повдигнете свободната ръка нагоре. Освен коремните мускули, това упражнение ще укрепи и гърба ви, както и страничните коремни мускули. Опитайте се да задържите между 15 до 60 секунди. Повторете поне 3 пъти.

Плувец

Как да го изпълните? Легнете по корем. Изпънете ръцете си. Повдигнете краката си, както и ръцете. Задръжте. От тази позиция, вдигнете левия крак и дясната ръка във въздуха и задръжте 5 секунди. Направете 10 повторения, по 5 на всяка страна. Изпълнете 3 серии. Това упражнение ще помогне да премахнете мазнинките по гърба, и като бонус – мастните натрупвания около талията.

Усукване

Свързани статии

Как да го изпълните? Седнете на пода. Повдигнете леко краката, свити в коленете и ги задръжте над пода. Вземете в ръце топка или лека гира. Леко завъртете тялото си на една страна така, че лакътят ви да докосва срещуположния крак. Задръжте за 3 секунди, върнете се в изходно положение и повторете същото на другата страна. Направете 3 серии от по 10-12 повторения. Ако изпълнявате това упражнение с лека тежест, ще изгорите повече калории и ще оформите талията по-бързо, отколкото ако го правите без тежести.

Дървосекач

Как да го изпълните? Застанете в изправена позиция. Вземете тежест в ръцете си. С рязко движение завъртете тялото си и изтласкайте тежестта нагоре и настрани. След това сменете опорния крак и изнесете тежестта настрани, на нивото на прасеца. Движенията напомнят на тези, които извършват дървосекачите. Изпълнете 3 серии от по 12 – 15 повторения.

Коментирай
Здраве и красота