Здраве и красота

Лунна диета за февруари

Време е за детокс

01.02.2023г. / 16 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Нов месец, нови предизвикателства. Февруари е прекрасно време в годината. Еуфорията около новогодишните празници е отминала, трудното завръщане към нормалния работен ритъм също. Обикновено тези неща са част от нашите оправдания да не започнем така поставените цели по отношение на здравословното хранене. Онези, които си обещаваме в края на отминаващата година или на 1 януари.

Суперхрани за менюто ни през 2023

Февруари е тук и ние поглеждаме към календара, защото е време за лунната диета. Тя е подходящ хранителен режим за рестарт на тялото, за промяна в начина на хранене с даване на предимство на полезните храни и напитки за нашето здраве. За лунната диета се следват фазите на Луната. Когато настъпи съответната фаза, в рамките на 24 часа се консумират само вода, билкови чайове и фрешове от плодове и зеленчуци.

Приемът само на полезни течности ни помага да елиминираме излишно водно тегло, токсини. Това може да доведе до главоболие (не при всеки), затова е важно да имаме баланс на прием и разход на течности. Ако вие понасяте по-трудно подобни разтоварващи дни, може да добавите малка купичка с плодова салата. Не се разрешават млечни храни, подсладители, мед, както и други храни, алкохол.

Свързани статии

Какво се случва между отделните фази от диетата? Начинът ни на хранене, особено ако не е здравословен, би било разумно да премине постепенно в здравословен. Малко по малко намаляваме количеството сол, захар, бял хляб, тестени изделия, газирани напитки. Изключваме колбасите, внимаваме с консумацията на солени и мазни сирена, кашкавали. Хапваме повече свежи плодове, зеленчуци, риба, чисти меса, ядки.

Плодове и зеленчуци при висок холестерол

Нужно ли ми е това? Вие решавате! Не забравяйте, че нашето тяло ни показва кога храната, която му даваме го кара да се чувства зле. Лунната диета спомага за детокса, но е и прекрасно начало за една положителна промяна.

Ето и фазите на Луната за месец февруари:

  • 5.02.2023 г. – 20:44 часа – пълнолуние;
  • 13.02.2023 г. – 18:15 часа – последна четвърт;
  • 20.02.2023 г. – 09:05 часа – новолуние;
  • 27.02.2023 г. – 10:37 часа – първа четвърт.
Коментирай