Здраве и красота

Масло от бяла ливадина – антиоксиданти за по-малко бръчки

Подходящо за всеки тип кожа

05.03.2023г. / 06 37ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

То има уникално наименование и също толкова уникално действие върху кожата. Чували ли сте за маслото от бяла ливадина? То се извлича от семената на растението и е известно, че е богато предимно на мастни киселини и антиоксиданти, което обяснява защо редица козметични брандове го включват в състава на козметичните си грижи за кожата и косата.

Маслото от бяла ливадина се комбинира добре с други съставки, също така допринася за сгъстяване на продукта и подобрява текстурата и усещането на овлажняващите продукти. Това масло има уникална кадифена текстура и е подходящо за всеки тип кожа. Действа изключително омекотяващо. Съдържа над 95% дълговерижни омега-9 мастни киселини, което го прави много стабилно масло, което не се разваля лесно.

Масло от хибискус – за по-малко бръчки и стегната кожа

Какви са предимствата от използването на маслото от семена на бяла ливадина?

Задържа влагата в кожата – Въпреки че маслото не е същото като естествения себум, който кожата синтезира, то е с по-високо съдържание на мастни киселини, докато себумът съдържа повече восъчни естери). Може да се каже, че маслото действа подобно на себума и задържа влагата в кожата.

Защо да ползваме какаово масло за кожата на околоочния контур?

Подхранва и омекотява кожата – Маслото от бяла ливадина е много добър хидратант и допринася за това кожата да бъде мека и еластична.

Намалява появата на бръчки – Дехидратираната кожа е една от основните причини за появата на бръчки. От друга страна това кадифено масло спомага за възстановяване на загубената влага, което помага за намаляване на появата на фини линии или бръчки.

Абсорбира се лесно от кожата – Докато някои масла попиват трудно, остават мазен филм върху кожата, създават едно усещане за тежест, маслото от бяла ливадина попива бързо, без да омазнява излишно.

Свързани статии

Намалява риска от преждевременно стареене на кожата – Знаем, че свободните радикали нанасят вреди на нашата кожа. Маслото от бяла ливадина ни осигурява антиоксиданти и изследвания сочат, че може да помогне за предотвратяване на увреждането от слънцето и намаляване на оксидативния стрес.

Масло от семена на броколи – за по-млада кожа и красива коса

Подобрява вида на стриите – Маслото има уникални подхранващи свойства и благодарение на тях се намалява рискът от появата на стрии, както се подобрява и вида на вече появили се.

Може да се добавя към маски, кремове, да се ползва самостоятелно – Чудесно се комбинира с масло от жожоба, авокадо и други. Маслото бяла ливадина е подходяща грижа за кожата на лицето и тялото, чудесна добавка към домашните пилинги, маски, кремове, лосиони, сапуни, маски за коса.

Коментирай