Здраве и красота

Диетата, с която Адел стопи излишните килограми

Адел комбинира стриктен хранителен режим и сериозни тренировки

20.03.2023г. / 15 17ч.
Мария Василева
Снимка: Getty images.

Снимка: Getty images.

Едва ли има някой, който да не е чувал името на тази нашумяла певица. Освен с прекрасната си музика и хитовите си песни, през последните години в публичното пространство упорито се коментира и нейната визия. Адел успя да свали доста килограми (цели 45, ако вярваме на светските хроникьори) и няма човек, който да не се е запитал: „Как?“. В следващите редове ще надникнем в нейния режим, за да видим на какво се дължи трансформацията на Адел. Според самата нея, тя не спазва определен хранителен режим, а отслабването ѝ се дължи на усилени тренировки. Разбира се, това вероятно е така, но такава драстична промяна не би могла да бъде постигната без рестрикции в храненето. В публичното пространство се коментира, че Адел спазва диета, която е богата на сиртуини.

Какво представлява тази диета?

В основата ѝ стои намаленият прием на калории, както и храни, които са богати на сиртуин. Ако се чудите какво е това, поясняваме – това е вид белтък, който участва в регулирането на метаболизма, както и в деактивирането на гени, които могат да предизвикат наднормени килограми и свързаните с тях заболявания. Сиртуинът активира един точно определен ген (SIRT1), за който се вярва, че контролира апетита. За да свали излишните килограми, Адел не само приема по-малко калории, но и набляга на храни, които провокират производството на този „вълшебен“ протеин.

Режимът

Певицата признава, че преди да започне този хранителен режим е пиела по десет чаши чай, всяка с по две бучки захар. Вместо това, към днешна дата Адел започва денят си отново с чай, но вече без захар. Типичната ѝ закуска се състои от соево мляко с горски плодове, малко натрошени орехови ядки и малко черен шоколад. Ако е в движение, певицата стартира деня със зелено смути, което се състои от кейл, рукола, целина, лимон и чай матча.

Обяд

Обядът, който е характерен за този режим се състои от салата (магданоз, целина, ябълки, орехи, поръсена със зехтин и лимонов сок). Като допълнение към салатата, диетата предлага да се консумира табуле от елда, ягоди, авокадо, домат, фурми, магданоз, гарнирано с дресинг от лимонов сок, зехтин и щипка сол.

Вечеря

Що се касае до последното хранене, Адел предпочита гриловани или печени пилешки гърди, в комбинация със салата от кейл, лук, домати и люта чили паста.

Десерт

Свързани статии

Вероятно следващите редове ще ви изненадат, тъй като няма да научите името на някой екзотичен десерт. Всъщност, това, което гласовитата британка си позволява е чаша червено вино (или розе). Според сиртуиновата диета това е напълно „ОК“, тъй като виното е активатор на сиртуините.

Ден за прегрешения

Макар и строго да спазва сиртуиновия хранителен режим, Адел споделя, че веднъж седмично си позволява бургери с картофки, като това замества и трите ѝ хранения за деня. В комбинация с диетата, певицата е премахнала от менюто си преработените храни, захарта, пълномаслените млечни продукти, както и много нишестени зеленчуци (картофи, сладки картофи), както и нахут, фасул, грах, царевица и др.

Тренировките

Тренировъчният режим на Адел определено не е за хора, които страдат от липса на време. Той се състои от комбинация от кардиотренировка, вдигане на тежести и разходка (или каране на колело). Като тя отделя по около 30 минути за кардио, 45-60 минути за вдигане на тежести и повече от час за постигане на заветните 10 000 крачки. Ако се питате колко пъти седмично тренира Адел – отговорът може и да не ви хареса, тъй като тя го прави всеки ден!

Коментирай