Здраве и красота

7 нови неща, които да опитате тази пролет за страхотно настроение

Как да се почувстваме по-красиви, жизнени и енергични през настоящия пролетен сезон

13.04.2023г. / 14 41ч.
Михаела Лазарова
 Снимка: Freepik.com

Снимка: Freepik.com

Най-после е пролет! Дойде дългоочакваният момент, в който студът и облаците отстъпват място на слънцето и топлото време.

С идването на пролетта настроението ни някак се подобрява от само себе си: иска ни се да прекарваме повече време навън, да захвърлим зимното палто, да се почувстваме по-красиви, свежи и преобразени.

Ето някои идеи, с които да подобрим тонуса и енергията си през тази пролет:

1. Време е за нова прическа

Няма нищо по-ободряващо и повдигащо самочувствието от посещение на фризьора за страхотна нова прическа. Вашият доверен коафьор е човекът, който винаги ви кара да се чувствате красиви и неустоими – започнете пролетта с едно ново начало за себе си и своята визия.

Независимо дали решите да промените цвета, дължината, или просто да поглезите косата си с освежаване и хидратираща терапия, едно е сигурно – ще излезете от салона със съвсем нова нагласа.

Ако не сте сигурни дали имате нужда от промяна, разгледайте актуалните тенденции при прическите – може би ще откриете идеи, които ще ви вдъхновят.

2. Нов сезон с неустоимо ново ухание

Пролетта е перфектният момент да смените своя парфюм с нов, подходящ за сезона. Идеални за пролетните месеци са леките флорални аромати – те са в унисон с разцъфващата природа и носят оптимизъм и прекрасно настроение.

Открийте любимия си цветен аромат и го последвайте, за да разберете кои парфюми ще ви отиват най-много през пролетта.

Някои от най-емблематичните цветя, използвани за изработката на скъпите флорални парфюми, са розата, божурът, жасминът, ирисът и магнолията.

Парфюмите с плодови акценти също са подходящи и добавят блясък и жизненост.

А ако вече изгаряте от нетърпение за лятото – изберете акватичното ухание на Dior с дъх на морски бриз и солени вълни.

3. Пълна пролетна промяна

Един от най-лесните и приятни начини да се почувствате красиви през новия сезон е освежаването на гардероба.

Направете ревизия на всички пролетно/летни дрехи, обувки и аксесоари, които притежавате, и отделете онези от тях, които няма да носите.

Това „пролетно почистване“ ще отвори място в гардероба за нови придобивки, а и ще ви помогне да си изясните точно от какви нови покупки имате нужда.

Настъпва моментът на ефирните ризи, леките сака и малките чанти – пролетта е време за промяна и това със сигурност ще ви вдъхнови да обновите и освежите своята визия.

4. Спорт = красота и тонус

Здрав дух в здраво тяло – тази сентенция произлиза от Древен Рим и днес е все така валидна, както и тогава. Ако вече усещате, че пролетната умора ви завладява, значи е време да се мобилизирате.

                                                           Снимка: Freepik.com

Пролетта е идеална да подновите тренировките навън – независимо дали предпочитате джогинг или йога на открито.

Още след първата тренировка ви гарантираме, че ще се чувствате по-тонизирани, красиви и щастливи. Освен че ще възвърнете енергията си, активният начин на живот спомага и да засилите своята имунна система.

5. Пролетта вдъхновява за нови начинания

Хубавото слънчево време има магическата способност да ни направи по-жизнени и активни. Пролетта е чудесен момент да започнете ново занимание или хоби.

Запишете се на курс по чужд език, танцова школа или училище по готварство. Освен че ще се изправите пред едно лично предизвикателство, това ще ви донесе нови запознанства и приятни емоции.

А накрая ще се чувствате доволни от себе си, че сте се сдобили с още едно полезно умение.

6. Да излезем навън

Насладете се на красотата и цветовете на пролетта като организирате пикник сред природата за себе си и своите любими хора.

Времето, прекарано на слънце и чист въздух, ще ви помогне да се заредите с невероятно настроение и да си прочистите мислите. Използвайте великденските празници и предстоящите почивни дни, за да си подарите едно бягство от сивото ежедневие.

Ако обаче сте изпуснали тази възможност, няма проблем – дори една кратка разходка в парка е достатъчна, за да се почувствате весели и ободрени.

7. Позволете на пролетта да влезе у дома

Ако точно сега нямате време за излети и пътешествия, то нищо не пречи да внесете пролетта у дома си.

Използвайте хубавото време през някой от следващите уикенди, за да посадите цветя в саксии на терасата. Украсете входната врата с пролетен венец.

Извадете и поставете на видно място великденската си декорация. Поканете слънцето във вашия дом и го превърнете в приятно и уютно кътче.

Тези идеи за свежо пролетно настроение са само началото – важно е да изберете това, което ще ви накара да се чувствате добре и да се наслаждавате на възможностите, които предлага пролетният сезон.

 

Коментирай
Здраве и красота