Здраве и красота

10 трика за бърз растеж на косата

Как да стимулирате косата да расте по-бързо и по-здрава

07.05.2023г. / 07 15ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка жена иска косата ѝ да расте бързо, да е буйна и гъста и по възможност да не страда от косопад. Можете да постигнете всичко това с някои много полезни хитрини и методи, с които всеки ден да успявате да стимулирате косата да расте по-бързо и да е лъскава, жизнена и здрава.

Ето 10 хитри трика за бърз растеж на косата:

1. Не изрусявайте косата.

Русата боя е агресивна и потиска растежа на косата. Изрусяването изтощава и забавя израстването на косъма, като прави косата суха, чуплива, накъсана и с цъфтящи краища.

Как да използвате рициново масло за бърз растеж на косата

2. Подстригвайте краищата редовно.

Не е задължително да скъсявате косата. Достатъчно е да сте редовни в подрязването на краищата, за да стимулирате растежа. Правете го на всеки 40 дни.

3. Старайте се да се грижите за скалпа.

Ако поддържате скалпа си в добро състояние, това ще стимулира растежа на косата. Когато кожата на главата е добре подхранена, редовно ексфолирана и без раздразнения, това стимулира по-бързия растеж на косата.

4. Здравословно и пълноценно хранене.

Ако гладувате и постоянно следвате драстични и рестриктивни диети за отслабване, това неминуемо ще се отрази на косата ви. Нездравословното и неправилно хранене може да е основа за косопад и забавен растеж на косъма. Включвайте повече протеини, полезни мазнини и въглехидрати в храненето.

5 природни стимуланта за бърз растеж на косата

5. Подхранвайте с масла.

Етеричните масла имат мощни подхранващи свойства за скалпа и косъма. Те стимулират растежа, забавят косопада и правят косата лъскава и здрава.

Сред най-полезните масла, богати на витамин Е и антиоксиданти за стимул на растежа са кокосово масло, масло от розмарин, мента, чаено дърво, рициново масло, масло от жожоба, арганово масло.

Коментирай