Здраве и красота

Как да използвате бананови кори в грижата за красотата

За красива кожа без бръчки и дефекти

14.05.2023г. / 14 35ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бананите са един прекрасен плод с множество ползи за здравето. Благодарение на антиоксидантите, витамините, минералите и фибрите в състава си бананите са изключително полезни за здравето. Но те имат и още едно чудесно качество – могат да са от полза и в грижата за красотата.

5 домашни грижи за красиви и здрави нокти

Банановите кори могат да ви бъдат от полза по много начини, чрез които да се погрижите за кожата и косата си. Ето защо не трябва да бързате да ги изхвърляте.

Вижте как да се погрижите за красотата си с помощта на банановите кори.

За облекчаване на акне

Банановите кори могат да помогнат за намаляване на възпалението при акне. Те имат силно противовъзпалително действие благодарение на ексфолиращите свойства на бананите. Това, което трябва да направите, е да втриете кора от банан откъм вътрешната им страна в засегнатите зони на кожата. Масажирайте с леки кръгови движения.

Нощни навици за по-красива и здрава кожа без бръчки

Правете тези масажи три пъти дневно по няколко минути. Оставяйте кожата да поеме от хранителните вещества в кората на банана. Изплаквайте след 5-6 минути.

Като маска за лице

Банановите кори са много полезни и в грижата за красотата на кожата. С тяхна помощ можете да си направите чудесна маска. Достатъчно е просто да ги пасирате или смелите с малко кокосово или овесено мляко, така че да се получи каша.

Нанесете върху чиста и суха кожа. Оставете да действа 20 минути и изплакнете. Правете тази маска 2-3 пъти седмично за сияеща, здрава кожа без бръчки.

Против тъмни кръгове и торбички под очите

Банановите кори са прекрасно природно средство да се отървете от тъмните кръгове, подутините и торбичките под очите. Поставете нарязани бананови кори на засегнатите места. Оставете да действат за около 30 минути. Изплакнете с хладка вода.

Специални грижи за кожата за 30-годишни

Свързани статии

За избелване на зъбите

Банановите кори могат да ви помогнат да се сдобиете с бели и блестящи зъби като след посещение при зъболекар. Втривайте бананови кори откъм вътрешната им страна в зъбите. Ще усетите зъбите по-чисти, гладки и без плака.

Банановите кори имат свойството да премахват упорити петна от кафе, вино, оцветяващи храни.

За премахване на брадавици

Един чудесен натурален трик за премахване на брадавиците е налагането на нарязани бананови кори върху засегнатата зона. Увийте добре с памучно парче плат и оставете да действа през цялата нощ.

Екстракт и масло от памук в козметиката за кожа – за повече красота

Правете това всяка нощ, докато усетите напредък в смаляването на брадавицата. Не спирайте да повтаряте процедурата, докато брадавицата изчезне напълно.

Коментирай
Свободно време