Здраве и красота

11 лесни начина да помогнем на кожата ни да бъде по-здрава и красива

Малки стъпки за всеки ден

17.03.2022г. / 08 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Вероятно няма жена, която да не си мечтае за безупречна кожа на лицето и тялото. Състоянието на кожата ни не е само до ген. То зависи от нашите навици, начин на живот, здравословно състояние. Доверяваме се на козметични процедури, които помагат да бъдем винаги красиви, на квалитетни козметики, но не бива да забравяме за някои съвсем лесни за следване стъпки, които също се грижат за красотата на кожата ни.

Ето 11 лесни начина да помогнете на кожата ви да бъде по-здрава и красива.

1. Използвайте правилния почистващ препарат за вашия тип кожа.

2. Не използвайте твърде много продукти в грижа за кожата, тъй като наслояването им може да доведе до запушване на порите и пъпки, ако кожата ви е по-мазна.

3. Овлажнявайте кожата си два пъти дневно – сутрин и вечер. Има редица кремове за бръчки, които същевременно и хидратират кожата на лицето.

6 грижи при суха кожа около очите

4. Хидратирайте кожата си отвътре и отвън. Не само с козметика, която хидратира кожата, но и пийте достатъчно вода и полезни напитки. Без значение дали почиствате лицето си или нанасяте крем против бръчки, важно е продуктите да са предназначени и за хидратация.

5. Избягвайте директното излагане на топлина. Това означава да внимаваме не само с излагането на слънце, но и със солариумите, стоенето в близост до климатици, камини, печки. Това може да причини възпаление и да повлияе на колагена в кожата, смятат експерти.

11 етерични масла за кожа с по-малко бръчки

6. Ексфолирайте кожата на лицето и тялото си 2-3 пъти месечно, отново избирайки продукт, който е деликатен, който не е твърде абразивен, но същевременно успешно премахва мъртвите кожни клетки.

7. Витамини, антиоксиданти, хиалуронова киселина. Може да ги осигурите на вашата кожа с помощта на серуми, кремове, маски за интензивно възстановяване.

Как маслото от кафе намалява торбичките и тъмните кръгове под очите

8. Поддържайте здравословен режим на хранене. Не подценявайте храната, тя може да подобри или влоши състоянието на вашата кожа. Избягвайте храните с висок гликемичен индекс като захарни изделия, тестени закуски, други изделия от бяло брашно.

Свързани статии

9. Осигурете ѝ достатъчно омега-3 мастни киселини, които допринасят за поддържането на влагата в кожата. Добри източници на тези хранителни елементи са лененото семе, рибата, семената от чиа, ядки, боб, яйца и други.

10. Почиствайте редовно четките си за грим. Препоръчително е да го правите 2 пъти месечно, особено тези, които ползвате за нанасяне на сенки за очи. Най-добре четките за грим се почистват с вода и шампоан за коса, течен сапун.

11. Нанасяйте слънцезащита през цялата година.

Коментирай