Здраве и красота

Страхотни трикове за поправяне на разваления лак

Чудесни начини да се сдобиете с изящен маникюр

27.05.2023г. / 06 08ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато се лакирате сами, вероятността да развалите лака или да изцапате кожичките наоколо е голяма. Ако нямате време или желание да посещавате маникюрист, можете да си направите страхотен маникюр и вкъщи, стига да знаете как да поправяте разваления лак. 

6 хитри употреби на лака за нокти

Предлагаме ви някои чудесни хитри трикове за поправяне на разваления лак за нокти, с които маникюрът ви ще бъде винаги безупречен. 

Ако лакът е стар и не изсъхва достатъчно бързо 

Всяка жена има в арсенала си леко остарели лакове, които не съхнат толкова бързо, колкото в началото, докато са били пресни. Има начин да оправите този проблем. 

Когато нанасяте стар лак, който се разлива или допира до кожичките, като ги цапа, просто изчакайте няколко секунди да засъхне и оближете леко върха на пръста си. С него избутайте леко лака, който е излязъл от очертанията на нокътя. 

Ако лакът става на резки

Изобщо не обръщайте внимание на това, че лакът ви е на резки или има неравности по него. Лакирайте се с два или три слоя лак вечер, изчакайте да изсъхне добре. Дори да останат отпечатъци по него през нощта, не се притеснявайте. 

Просто на сутринта нанесете богат слой топ лак. Така маникюрът ви ще изсъхне за нула време, а неравностите и несъвършенствата ще изчезнат. 

Кои са трите най-опасни химикала в лака за нокти?

Ако сте изцапали кожичките 

Когато се лакирате сами е напълно възможно да изцапате с лак околните кожички. Това изобщо не трябва да ви притеснява, защото има начин да го поправите. Напоете клечка за уши с малко лакочистител. С нейна помощ избършете зацапаните места. Така няма да се налага да сваляте целия си лак и да лакирате наново, а ще таргетирате само засегнатите места. 

За сваляне на лак с брокат

За всички дами е известно, че брокатените лакове са най-трудни и упорити за сваляне. Но не и ако увиете ноктите в напоени с лакочистител памуци и пристегнете със станиол. Увийте всеки пръст с памук с лакочистител и увийте стегнато със станиол. Изчакайте да подейства 15 минути. След това изтрийте по стандартния начин. Този метод помага за по-лесно и бързо разтваряне на лака. 

Как да накарате лака да изсъхне по-бързо?

Един чудесен трик да накарате лакът ви да изсъхне по-бързо, е да изчакайте няколко минути да стегне, а след това да намажете с олио, зехтин или някакво масло за кожички, което имате под ръка. Маслата имат свойството да ускоряват процеса на стягане и съхнене. 

Какво трябва да знаем за лаковете за нокти

Друг много ефективен трик е да напълните купичка със студена вода и да потопите ноктите в нея за няколко минути. Студената вода кара лака да стяга и съхне по-бързо. 

Коментирай