Здраве и красота

3 етерични масла за намаляване на бръчките

Най-ефективните масла за млада кожа

30.06.2023г. / 13 06ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бръчките са нещо, което никоя жена не иска да вижда по лицето си, поне не и твърде рано. Не можем да избягаме от тях с течение на времето, но можем да отложим тяхната видима проява.

С помощта на натуралната грижа за кожата, която етеричните масла дават, можем да забавим стареенето, да направим кожата по-гладка, нежна, мека и еластична, така че бръчките да са възможно най-малко видими.

Домашни лифтинг процедури за изглаждане на бръчките

Кои са етеричните масла, които имат изключително полезно действие за забавяне на стареенето и намаляване на бръчките?

Арганово масло

Маслото от арган е едно от най-полезните за кожата. То е мощно средство за борба с бръчките, забавя стареенето, намалява възпалението в кожата и има превъзходни антиоксидантни свойства. Редовното му прилагане прави кожата мека, нежна, гладка и по-млада.

Аргановото масло е богато на антиоксиданти, един от които е витамин Е. Той притежава много добри антистареещи свойства, като освен това стимулира регенерирането на кожните клетки, обновяването им, заздравяването на рани и лезии, заличаването на различни несъвършенства.

Бадемово масло

Бадемовото масло е също така едно прекрасно натурално средство против бръчки. То съдържа изобилие от омега-3 мастни киселини, които имат подхранващ, успокояващ, хидратиращ и подмладяващ ефект.

5 грижи за по-малко бръчки пачи крак

Омега-3 мастните киселини се борят с възпаленията и стреса в кожата, намаляват бръчките, видимите несъвършенства, пигментните петна, раздразненията по кожата. Бадемовото масло има хипоалергенен ефект, което го прави подходящо за чувствителна кожа. Намалява червенината, сърбежа и раздразненията.

Кокосово масло

Кокосовото масло е истинско чудо на природата. То е полезно както за кожата, така и за цялостното здраве. Кокосовото масло изглажда бръчките, като навлиза в дълбочина и подхранва, хидратира, омекотява.

То също е богат източник на мастни киселини, които подобряват еластичността и гладкостта на кожата. Молекулите на кокосовото масло проникват в дълбочина и стимулират регенерацията на клетките.

Това улеснява правилното им делене, като същевременно предпазва от дехидратиране. Добрата хидратация е от голямо значение за запазване на кожата млада и намаляване на видимостта на бръчките.

5 изненадващи причини за поява на бръчки

Можете да прилагате кокосово масло около очите, под тях, както и около устните, където кожата е най-фина и податлива на бръчки и фини линии заради мимиките на лицето.

Коментирай
Здраве и красота